Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Austin Lucas - Somebody Loves You

10-04-09 08:41:00 / door pureandsimple / band: Austin Lucas / album: Austin Lucas - Somebody Loves You (2009)

Austin Lucas - Somebody Loves You

Zoals je in het interview hier op punx.nl al had kunnen lezen is Austin Lucas' solowerk eigenlijk volbloed country-muziek. Dat neemt niet weg dat hij ook in crustbands als Rune, Twentythird Chapter, K10 Prospect en Guided Cradle de podia onveilig maakt en heeft gemaakt. Wat mij betreft heeft hij zijn plek hier op punx dus wel verdient.

Wat me al meteen opviel is dat meneer Lucas zijn snaarinstrument boven gemiddeld goed de baas is. Dat biedt grote mogelijkheden, maar alleen gitaargefriemel maakt natuurlijk nog geen goede plaat. Die écht goede plaat had ie, ook met Bristle Ridge, wat mij betreft nog niet gemaakt. Daar is met dit uitermate sterke Somebody Loves You verandering in gekomen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het genre waarin Austin Lucas opereert een enorme n00b ben, maar dat dit een erg goed album is zal ieder kwaliteitsoor moeten erkennen. Het zal mij dan ook niets verbazen als deze plaat, in tegenstelling tot veel van zijn akoesti-punk vriendjes die veel countrykenners links laten liggen, in zijn genre mee mag doen met de ietswat grotere en bekendere jongens en meisjes. Ook zeker voor de openminded punk die zijn muzikale horizon wil verbreden met wat americana of country, maar niet precies weet waar te beginnen, is Somebody Loves You een uitstekende keuze.

Score: 84/100

<< Brutal Truth - Evolution Through Revolution Pink Razors - Leave Alive >>

Reacties

Gepost door: bruiser Gepost: 12-04-09 19:56:52
Het hele album is (nog) te beluisteren op:
http://www.punknews.org/bands/austinlucas

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact