Left Alone - S/T

30-04-09 00:04:00 / door mano-revolver / band: Left Alone / album: Left Alone - S/T (2009)

Left Alone - S/T

Ondanks dat Left Alone alweer twaalf jaar meedraait word de band vaak nog steeds als een Rancid rip-off afgeschilderd. Misschien wat onbeschoft, maar stiekem snap ik het wel. De combinatie van street/punkrock met ska-invloeden en de onderdak die door Hellcat Records word geboden vraagt natuurlijk om moeilijkheden. De heren zelf zullen er lak aan hebben, ten eerste is er natuurlijk niks mis met het feit om in één adem met Rancid genoemd te worden en ten tweede leveren ze met het titelloze derde album weer een prima plaat af.

En als je goed luistert valt het kopieëren van Rancid wel mee. Left Alone klinkt anders in zijn tempo, is misschien wat gepolijster en heeft meer melodie. Vooral laatstgenoemde komt goed tot zijn recht op deze 'self titled' en de eerste helft van het album trakteert ons met nummers als 'Sad Story', 'Bottles Of Wine', 'Porcelain' en 'Bombs Away' op een aantal hits waarvan ik niet kan wachten om deze live te mogen aanschouwen. Rode draad in dit alles is het Hammond orgel van toetsenist Jimmy James die er alle schijn van heeft op de achtergrond te fungeren maar ontzettend bepalend is voor de sound van Left Alone en net die extra laag in de muziek toevoegd die nodig is om, in ieder geval mijn, aandacht te trekken.

Left Alone gaat dan ook verder waar 'Dead American Radio' ophield en als die ingeslagen weg je al beviel dan zal deze titelloze opvolger je zeker niet teleurstellen, nu doet Hellcat Records dat sowieso al vrij weinig dus liefhebbers weten dat het wel snor zit met deze release.

HELLCAT RECORDS

Score: 80/100

<< Guts 'N' Glory - Here To Stay Milloy - Creating Problems While Practicing Solutions >>

Reacties

Gepost door: loowiekesausage Gepost: 01-05-09 11:26:36
Leuk album, vind em minder dan voorgangers :(
Gepost door: thasansimeon Gepost: 01-05-09 21:18:37
kvind et gewoon leuk album... :D
kvin et goede aanvulling voor me verzameling...
Gepost door: xanathos Gepost: 03-05-09 20:45:25
dr zijn vrij veel rancid ripoffs, net als dat er hot water music en lagwagon ripoffs zijn. Als je het leuk vind hoor je het verschil, ik iig niet echt...
Gepost door: pureandsimple Gepost: 03-05-09 21:15:02
Ik hoor het verschil heeeeeel erg goed! Dit is de slechtste Hellcat band sinds Tim z'n vriendjes van U.S. Roughnecks uitbracht. Niet te doen.
Gepost door: loowiekesausage Gepost: 04-05-09 17:42:40
Bollocks, voor mensen die dit nog komen lezen: wat pureandsimple zegt slaat nergens op. Left alone is gewoon een goede band, niet ultra of zo maar wel gewoon heel goed ;).
Gepost door: pureandsimple Gepost: 04-05-09 22:41:38
Ik heb misschien een ietswat kritischer oor dan de gemiddelde punkrock liefhebber (mag ook wel met bijna 10 jaar recensie ervaring en meer dan 1000 punkrock platen in de kast), maar dit kan je gewoon niet op hetzelfde niveau als Rancid zetten!! Anders heb je er gewoon geen kaas van gegeten. Manuel moet de vergelijking wel maken omdat het van gejat Rancid-spul aan elkaar hangt. Dat maakt het in mijn boekje niet heel veel beter ofzo... Die eerste twee platen waren echt ondermaats en ik heb deze vermeden, maar je maakt van een kreupele ezel geen renpaard.
Gepost door: thasansimeon Gepost: 05-05-09 00:27:52
ik denk persoonlijk dat et geneens geneens de bedoeling is maybe om rancid na te doen... En vind et best als je et niet is ma om et dan gelijk de slechtste band ooit te noemen gaat ook weer wat ver maar is jou keuze sta je vrij in
Gepost door: loowiekesausage Gepost: 05-05-09 20:18:41
Ik zet ze ook niet op hetzelfde niveau. Daarom zei ik ook nog: geen ultra band, maar gewoon heel goed.

Ik vind het gewoon een prima band.
Gepost door: jelleonparole Gepost: 06-05-09 01:00:01
QuoteIk heb misschien een ietswat kritischer oor dan de gemiddelde punkrock liefhebber (mag ook wel met bijna 10 jaar recensie ervaring en meer dan 1000 punkrock platen in de kast),


Sorry, maar de relevantie ontgaat mij totaal.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 06-05-09 11:31:30
Als je het er zo uit haalt lijkt het heel erg arrogant ofzo en zo bedoelde ik het absoluut niet... Wat ik bedoelde te zeggen is dat als je veel referentiemateriaal hebt gehoord (lees: veel bands rippen Rancid en dus hoor je veel matige Rancid rip-offs als je al een tijd punkrock plaatjes reviewed) wordt je wellicht ietsjes kieskeuriger in welke bands wel en niet dat niveau halen. Als je minder bands kent/ gehoord hebt die als Rancid klinken zou je misschien eerder tevreden zijn met de kwaliteit die deze band levert... Toen ik mijn eerste Kid Dynamite plaat kocht vond ik het op Union 13 lijken en zette ik het op gelijke tred. Naarmate ik meer luisterde werd ik daar veel kieskeuriger in.
Gepost door: loowiekesausage Gepost: 06-05-09 12:56:22
Ik denk dat het gewoon een smaakverschil is. Jij vind het niet goed en ik (en anderen?) wel, geen punt toch?
Gepost door: pureandsimple Gepost: 06-05-09 13:18:29
Geen punt. Smaak speelt geen rol als iets niet heel goed is dan is het niet heel goed :-p
Gepost door: jelleonparole Gepost: 06-05-09 20:36:35
Wacht even, gaat deze discussie nou om de vraag of dit een leuke band is of om de vraag of ze een Rancid rip-off zijn?
Gepost door: mano-revolver Gepost: 06-05-09 21:49:04
Persoonlijk vind ik dat Left Alone in een hele andere sound heeft dan Rancid. Maar goed, dat schreef ik ook al in de recensie hier boven dus ik herhaal mezelf nu alleen maar. Ik vind deze self titled, en eerlijkheid moet bekennen tegen mijn verwachting in, een prima cd.
Gepost door: henk-jan Gepost: 06-05-09 22:51:15
Dit album ken ik niet, maar één van de voorgaande albums wel en daar apen ze op zo ongeveer alle mogelijke manieren Rancid na en doen dit ook nog eens niet zo heel erg goed.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 07-05-09 17:21:39
QuoteGepost door: jelleonparole Gepost: 06-05-09 20:36:35
Wacht even, gaat deze discussie nou om de vraag of dit een leuke band is of om de vraag of ze een Rancid rip-off zijn?

Ik heb echt een shitload aan bands waarvan ik weet dat ze eigenlijk helemaal niet goed zijn en die ik echt supertof vind. Blijkbaar is dit zo'n band voor Loowieke en dat is verder prima, maar je kan niet menen dat ze het niveau halen van Rancid. Dat was de 'discussie'. Nouja... er kan geen discussie over zijn eigenlijk.

Een hele hoop van mijn favoriete bandjes halen trouwens dat niveau niet trouwens (ondanks dat Rancid ook weer geen Dream Theater-achtige muzikanten zijn). Technisch kunnen is geen garantie voor een goede plaat wat mij betreft.
Gepost door: loowiekesausage Gepost: 07-05-09 21:55:41
Nee maar ik zei ook helemaal niet dat ze rancid niveau halen, ik wilde alleen duidelijk maken: ik zelf kijk hier vaak bij recensies en ook bij de reacties. Soms koop ik daardoor een cd niet, of juist iets wat ik helemaal niet ken koop ik hierdoor wel!

Dus meer voor anderen bedoeld: probeer het toch maar gewoon, denk dat er genoeg mensen zijn die dit wel een leuk bandje vinden.
Gepost door: aya Gepost: 08-05-09 01:36:27
Hij is echt lekker! Nu een paar keer geluisterd en vet hoor!

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew