Meet The Horrorpunks! #11: Kitty In A Casket

04-07-09 15:18:00 / door mano-revolver / band: Kitty In A Casket / album: Kitty In A Casket - Horror Express (2009)

Meet The Horrorpunks! #11: Kitty In A Casket

Onlangs werd ik op positieve wijze verrast door het album ‘Horror Express’ van Kitty In A Casket. Ik dacht dat ik had liggen slapen en vroeg me af waarom ik nog niet eerder van deze band had gehoord. Blijkt dat ze nog geen jaar bestaan! Tijd dus om mijn ‘Meet The Horrorpunks’ serie weer ons onder het stof vandaag te halen om jullie deze jonge, te gekke, ‘horrorpunkabilly’ band uit Oostenrijk te introduceren; Kitty In A Casket!

Voordat we van start gaan kan je jezelf en de rest van de band aan onze lezers introduceren.

Hey hey, ik ben Kitty, leadzangeres van de horrorpunkabilly band Kitty In A Casket. Ik speel samen met Marc op de bas, Billy op gitaar en Mike op de drums.

Kitty CasketKan je ons in het kort wat meer vertellen over Kitty In A Casket?

Wel, een lange geschiedenis hebben we nog niet echt, gezien het idee van Kitty In A Casket voor nog geen jaar bestaat. Billy en ik waren aan het praten over het formeren van een band toen onderweg toen we ergens naar toe gingen. We bedachten de naam en de eerste melodieën. Niet veel later vonden we Marc en kwamen er er achter dat hij een perfecte aanvulling was voor Kitty In A Casket. We namen een album op, en toen deze net uit was gekomen vonden we een ‘live’ drummer, Mike, die inmiddels ook een vast lid is van de band. En ook hij past er perfect bij!

Jullie zijn dus nog geen jaar bezig, maar het nieuwe album ‘Horror Express’ klinkt alsof jullie al jaren bij elkaar zijn. Hebben jullie voorheen al in bands gespeeld, is het de click tussen de leden of een beetje van allebei?

Uiteraard maakten we hiervoor ook al muziek, bijna altijd in bands. We hadden allemaal verschillende projecten maar echt tevreden waren we niet met deze, omdat we liever muziek maken die we echt leuk vinden. Vandaag de dag is het moeilijk om drie andere te vinden die exact dezelfde smaak in muziek hebben, dezelfde doelen in het leven en bovenal hun instrumenten goed bespelen. We hadden dus geluk dat we allen op dezelfde plaats, dezelfde tijd waren. Plus, we kunnen erg goed met elkaar omgaan. We zijn niet alleen een band, maar ook beste vrienden. We wijden ons leven geheel aan dit project en het proces van nummers schrijven, opnemen en touren maakt het daar dan alleen maar makkelijker op.

Kan je wat meer vertellen over ‘Horror Express’?

Het album bestaat uit twaalf tracks plus intro en het is eigenlijk een ‘horrorverhaaltjesboek’ die twaalf verschillende horror verhalen verteld. Ik heb de meeste teksten geschreven, behalve ‘Slave Of Church’ die door Marc is geschreven, dus het album staat bol van mijn emoties, fantasieën, dromen, en allerdaagse bezigheden. Er staan snelle nummers op, maar ook enkele langzamere, dansbare, nummers. Ik denk dat er voor iedere smaak wel een nummer op aanwezig is, althans dat hoop ik.

En het debuut is ook nog eens meteen op Crazy Love Records uitgekomen. Het moet te gek zijn dat je eerste album bij zo’n legendarisch label word uitgebracht?

Ja klopt. Het is een overweldigend gevoel dat ons debuut uitkomt bij een label wat zoveel te gekke cd’s heeft uitgebracht van zoveel te gekke bands. Het is een eer. We bedanken Guido voor het vertrouwen wat hij in ons en onze muziek heeft en alles wat hij tot nu toe voor ons heeft gedaan. Hij is niet alleen een toffe labelbaas, maar ook één van de coolste en aardigste man die ik ooit heb ontmoet.

En hoe zijn de reacties tot nu toe?

Tot nu toe zijn de reacties erg goed. We hebben erg veel positieve recensies gehad in populaire tijdschriften en op internet sites. We zijn erg zenuwachtig voor de eerste reacties en het was te gek om zoveel positieve reacties te horen. Het voelt goed dat je werk word gewaardeerd. We hebben veel tijd besteed aan het schrijven van de nummers en het opnemen van de cd en het was echt voor ons nodig om te horen dat we goed werk hebben afgeleverd. Het geeft je een zetje de goede kant op.

Wat zijn de plannen tot nu toe ter promotie?

We proberen zoveel mogelijk shows te spelen als we kunnen en we onderhouden veel contact met mensen via het internet. Uiteraard doet het label ook erg veel aan promotie voor ons.

Er zijn nu een aantal psychobilly bands die aangevoerd worden door een vrouw zoals The Horrorpops en The Creepshow. Vooral de laatste is eigenlijk constant op tour. Zie je dit ook gebeuren met Kitty In A Casket?

Ik hoop het! We wensen het natuurlijk wel. Het is moeilijk om een goede boeker te hebben die grote tours kan boeken. En omdat we net begonnen zijn denk ik dat we er nog wel even tegen aan moeten om zo populair te worden dat we op een grote tour kunnen spelen. We zullen zien!

KIACJullie spelen een mix van psychobilly en horrorpunk. Waar hou je persoonlijk meer van? En wat is je top 3 aan albums?

Ik heb niet echt een voorkeur voor een genre. Een beetje van dit, een beetje van dat, een mix van de genres is toch wel het leukst. Momenteel bestaat mijn top 3 uit Mad Dog Cole’s ‘Ultra Violence’, The Pitchers’ ‘Tees Valley Deadbeats’ en alle cd’s van The Bones. Het is moeilijk om er slechts drie te noemen, ik heb eigenlijk een top 100, maar dit schoot me zo als eerste te binnen.

En hoe staat het er voor in Oostenrijk?

Als je alle liefhebbers van psychobilly en horrorpunk bij elkaar optelt zullen het er vrij veel zijn. Er zijn drie grote scènes in Bregenz, Vöcklabruck en Wenen. Er zijn hele grote psychobilly groepen daar. Ik zou zeggen dat de scene weer groeiende is. Sinds vorig jaar gaan er weer veel meer mensen naar psychobilly shows.

Okay dat is het, dank je. Als je nog iets aan het interview toe te voegen hebt, please do.

Dank je wel voor het leuke interview. We hopen gauw in Nederland te gaan spelen, dank je!


Reacties

Gepost door: lunatic Gepost: 04-07-09 17:26:10
Oostenrijk gaat er hard voor met o.a. deze band en Sir Psyko and his Monsters. gaaf!
The Creepshow komt trouwens naar NL!
Gepost door: bettiex Gepost: 04-07-09 19:29:24
Ik volg deze groep sinds ongeveer het begin, inderdaad erg leuk bandje!
Gepost door: tedje86 Gepost: 04-07-09 19:33:02
Wat een afzichtelijke zangeres
Gepost door: kloender Gepost: 05-07-09 12:52:12
Inderdaad zeg. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat zangeressen voornamelijk mooi zijn.
Gepost door: uglybasterd Gepost: 19-08-09 16:53:10
donders das wel een lekkertje!
Gepost door: viciouspunk Gepost: 24-08-09 10:48:04
ik zou haar wel doen hoor

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew