Have Heart in Hengelo

05-07-09 22:11:00 / door nielsdebruijn / band: Have Heart / concert: 04-07-09 - Rise and fall + have heart - Innocent - Hengelo

Have Heart in Hengelo

Have Heart stopt ermee. Dat nieuws werd helaas een tijd geleden naar buiten gebracht. Na Verse de volgende bijzondere hardcoreband die het bijltje ermee neer gooit. Gelukkig voor alle fans was de band met vrienden uit Shipwreck AD op wereldtour en deed men Nederland aan.

De Innocent, waar de show plaats zou vinden, had het geluk dat ook de Hengelose feestweek georganiseerd werd en er dus een buitenvergunning geregeld kan worden. Iedereen blij, want de show werd hiermee ook gratis. Vijf bands zouden de avond tot een grote afscheidsparty moeten maken. Vanuit Dordt is het echter dik twee uur rijden dus miste ik de eerste twee bands.

Vlak voordat Shipwreck AD zou beginnen was de geweldige sfeer al goed voelbaar,  iets dat de gezellige buitenlocatie alleen maar wist te versterken. De plaatsgenoten van Have Heart wisten een overtuigende show op poten te zetten, met veel nummers van hun album Abyss die erg goed in de smaak vielen. Toch was duidelijk dat niet veel mensen op deze band zaten te wachten, waardoor de passie van de band niet helemaal goed overkwam.

Na Shipwreck AD was het de beurt aan een van de beste bands van onze zuiderburen, Rise and Fall. Hoewel de band nog steeds veel nummers van Into Oblivion speelt werden we vanavond eindelijk getrakteerd op nieuwe nummers. Een goed oordeel hierover vellen is lastig, de nummers waren langzamer zonder de kenmerkende agressie te verliezen. Op hits als The Noose, Into Oblivion en Forked Tongs gaat het toch het hardst los. Bij deze band was er veel meer beweging voor het podium. Het nieuwe album komt later dit jaar uit en ik ben reuze benieuwd.

Was het ook zo los gegaan als het niet de laatste van deze band was? Dat blijft altijd de vraag maar na een nummertje of drie is de paar meter voor het podium een gevarenzone vol rondvliegende armen en benen, wordt er lekker meegebruld, licht gestagedived en zijn er aardig wat pile-ons rond zanger Patrick Flyn te bespeuren. Have Heart was absoluut de band van de avond en bewees met hun passie nog steeds grote groepen mensen tot waanzin te drijven. Met nummers als Life is Hard Enough, Watch me Sink, Armed with a Mind, Something More than Ink, The Unbreakable, The Machinist, The Same Son, Bostons en The Same Sun bleef iedereen ook lekker meezingen.

Het geluid was over de hele avond gezien redelijk geluid, alleen jammer dat bij Have Heart de mic nogal overstuurde. Innocent heeft een fantastische avond weten te organiseren en Have Heart heeft bewezen dat hun afscheid een groot verlies voor de hardcorescene is.

 


Reacties

Gepost door: stinkbeer Gepost: 06-07-09 00:19:15
"Have Heart heeft bewezen dat hun afscheid een groot verlies voor de hardcorescene is"
Ja echt een aderlating voor de scene.

wat een matige band.
Gepost door: lowriderskin Gepost: 06-07-09 08:04:07
Rise and Fall was weer strak en gedreven als altijd en sympathiek maar daar zijn het dan ook Belgen voor!! Superdag daar in Twente en de donatiepot was ook goed gevuld zodat er volgend jaar weer zo'n buiten festival kan worden neergezet! Have heart was trouwens ook cool om te zien spelen alleen moeten die yanks niet zo zeiken over het slechte geluid maar roeien met de riemen die je hebt!
Gepost door: flummox Gepost: 06-07-09 14:48:40
Coole avond, coole show!
Gepost door: trilob Gepost: 06-07-09 17:17:14
stinkmark heeft er echt geen verstand van he?
Gepost door: ken Gepost: 07-07-09 11:42:00
Ja, zeker coole show was dat!
Gepost door: nelson Gepost: 07-07-09 12:10:16
Meneer stinkbeer heeft wel degelijk een punt. Have Heart is best een aardig bandje met een aantal leuke nummers maar zo ontzettend bijzonder als de schrijver van dit artikel ons doet wil geloven is het niet hoor. die stijl hardcore is de laatste paar jaar super populair en niet echt origineel meer te noemen. Modern Life Is War heb ik altijd veel intenser gevonden (en die waren zo'n beetje de eerste die deze stijl speelden) en dan heb je ook nog bands als Verse en Blacklisted.

Shipwreck vond ik overigens ook ontzettend matig. Slecht geluid en de band kwam totaal niet over. Geluid was sowieso de hele dag bar slecht.

Rise & Fall duidelijk de coolste band van de dag en Have Heart was een mooie afsluiter, niet meer dan dat.
Gepost door: kikiscroap Gepost: 08-07-09 22:11:01
Zekersteweetn vette avond!!

© copyright 2002 - 2018 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew