Social Distortion in Amsterdam

07-07-09 19:18:00 / door mano-revolver / band: Social Distortion / concert: 06-07-09 - Social distortion - Melkweg - Amsterdam

Social Distortion in Amsterdam

Social Distortion was weer in het land! Ik meen voor de derde keer in twaalf jaar tijd. Uiteraard was dit dan ook de derde keer dat ik Mike Ness en co. op eigen bodem live mocht gaan aanschouwen. Net als een jaar of vier / vijf geleden was ook ditmaal weer de Melkweg te Amsterdam de arena waar het allemaal weer plaats mocht vinden en het mag best gezegd worden, ik keek hier echt enorm naar uit!

Eigenlijk is een voorprogramma bij Social Distortion helemaal niet nodig. Enorm gaaf natuurlijk voor desbetreffende bands zelf, The Durango Riot en The Bones, maar al stond onze lieve God in het voorprogramma dan nog zal ik er slechts met een half oor naar luisteren. Dat terwijl ik, met name, The Bones een zeer goede band vind. Another place, another time...

Want vanavond draaide het natuurlijk maar om één band, Social Distortion! Ik zou kort en bondig kunnen zijn door de show te bestempelen als 'Nür hits!' maar dan nog zou ik de band te kort doen. Hoewel het natuurlijk wel zo is, want als je de set van je band kan aftrappen met legendarische songs als 'The Creeps', 'Another State Of Mind', 'Mommy's Little Monster', 'Sick Boy' en 'Don't Drag Me Down' dan weet je dat het goed zit. Ik stond dan ook menigmaal met kippenvel mee te zingen. Iets lastiger ging dat nog met de, ik meen drie, nieuwe nummers die ten gehore werden gebracht; 'Still Alive', 'I Won't (?) Run No More' en 'Can't Take It With You(?)', met name de eerste twee zijn vrij compacte, up-tempo songs, of het klassiekers in wording zijn is nog maar de vraag... Echter dacht ik dit ook van nummers als 'Reach For The Sky', 'Highway 101' en 'Nickles And Dimes', maar ook die ginger er live in als zoete koek. Verder ontbraken natuurlijk 'Ring Of Fire', 'Sometimes I Do And Sometimes I Don't', 'Prison Bound' en afsluiter 'Story Of My Life' ook niet. Er kan altijd gediscussieerd worden over waarom ze dit of dat nummer niet speelde, persoonlijk had ik ook gehoopt op nog enkele andere nummers maar het zei zo. Wat wel jammer was is dat het tempo bij sommige nummers enigszins tot flink naar beneden is gehaald, daarentegen was Mike Ness wel goed bij stem en klonk de band, ondanks dat het weer met een kersverse drummer op pad is, erg strak.

Ik heb persoonlijk dan ook weer staan genieten van de ruim anderhalf uur, inclusief twee toegiften, die de band gister op het podium heeft gestaan. Dit jaar moet er nog een nieuw album komen en ik verwacht dan ook dat ze volgend jaar weer ter promotie van die schijf ons land aan zullen doen en ook dan zal ik er zeker weer bij zijn, want hier kan ik geen genoeg van krijgen!

Foto's door David Poison.


Reacties

Gepost door: davidpoison Gepost: 07-07-09 20:41:13
amai, ik had een heel ander gevoel... vond het zeer matig en heel wat minder dan vorige keer. Stond precies tegen z'n zin op het podium en je kon het echt wel zeggen dat de tour er bijna opzit. 'Don't drag me down' was alweer het hoogtepunt van de set, en dan verwacht je toch echt wel meer 'White light' nummers. De nieuwe songs vind ik wel super. 'I won't run no more' is echt super en 'I'm still alive' ook. Jammer dat ze 'Bakersfield' niet speelden, fantastisch nieuwe song!! Leuke afterparty met Reno Divorce gehad, dat maakte de avond toch enigszins goed.
Gepost door: tom Gepost: 07-07-09 20:47:03
Ik las op As Ice ook allemaal negatieve reacties. Ik was er niet bij, maar anderhalve week geleden in Zweden vond ik het erg gaaf. Had Social D dan ook nog nooit eerder gezien, dus geen vergelijkingsmateriaal.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 07-07-09 22:08:41
Dat sommige de show minder vonden ligt imo meer aan het tamme publiek dan aan de band zelf. Persoonlijk trek ik mij daar zeer weinig van aan en heb ik staan genieten!
Gepost door: davidpoison Gepost: 07-07-09 22:36:06
tamme reactie van het publiek idd, maar ik vond mike ook nogal tam, ook al was ie goed bij stem...leek er weinig zin in te hebben.
Gepost door: henk-jan Gepost: 08-07-09 07:44:09
Ik vond het weinig energiek. Het viel me nogal tegen.
Gepost door: loowiekesausage Gepost: 08-07-09 09:12:02
Hmm klinkt erg jammer, godenband... Zo stom dat ik het gewoon was vergeten...
Gepost door: davidpoison Gepost: 08-07-09 12:32:11
filmpje gemaakt: http://www.youtube.com/watch?v=H-R73b-zUUk
Gepost door: rikftk Gepost: 08-07-09 13:42:47
Wat ik ervan op With Full Force zag was zo hemeltergend saai en vervelend dat ik blij was dat ik een dag later niet met munne maot mee hoefde naar Amsterdam. Wat een meukband is dit zeg!
Gepost door: barfly Gepost: 08-07-09 16:07:55
ik vond t n geweldige show; echt weinig op aan te merken. 1e keer dat ik ze zag, maar goed. als je gaat zeiken dat je dit saai en eentonig vond, moet je gewoon niet beweren dat je van social d houdt, want op cd komen vooral veel ouwe nummers niet half zo intens over.
Gepost door: noose Gepost: 08-07-09 19:44:41
Natuurlijk was ik bij één van mijn favo punkbandjes gekomen. Ik heb the bones wel opgemerk. Vaker gezien, nog steeds een goede band en een passend voorprogramma.
Maar idd, het draaide vooral om SD. De show was goed, het decor mooi (mag ook gezegd worden), er werden natuurlijk tal van klassiekers gespeeld, maar het is vrijwel onmogelijk voor een band als deze om dat na te laten, immers op elk album van de band staan ze.

Twee kanttekeningen:
-Die melkweg stouwen ze echt te vol. Natuurlijk willen er nu eenmaal veel mensen heen, maar gezien het feit dat het snel uitverkocht was, zijn er altijd mensen de dupe. En ik had liever iets meer mensen gedupeerd gezien en zelf de ruimte om het 'ns goed te bekijken en ondertussen een pilsje te kunnen halen.
Dat zal bij cock sparrer helaas niet anders zijn dit jaar, maar misschien leest iemand van de melkweg het, en zoja: doe er wat aan!
-Ik weet niet goed hoe het kwam, misschien door de drukte, al was die er 4 jaar terug ook, misschien was ik moe, maar mano merkte al op dat het tempo van de nummers meestal laag lag. Sommige liedjes lenen zich er voor, anderen konden best wat feller, dan was er misschien ook wat uitbundiger gereageerd, want aan de status en de sound van deze band kon het niet liggen.

Al met al minder overweldigend dan de vorige keer, maar nog steeds natuurlijk een legende die je eigenlijk niet mocht missen!
Gepost door: cherryzombie Gepost: 10-07-09 20:01:47
Prima show, eerste keer dat ik ze live live zag (natuurlijk wel eea aan livemateriaal van ze gezien/gehoord), gezellige sfeer.

Durango Riot hadden ze thuis mogen laten (wat een hopeloze band/show...), The Bones was tegen alle verwachting in (ik heb ze vaker gezien, helaas) best aardig deze keer.

Social Distortion was erg goed, het had hier en daar vast wat rauwer ofsneller gekund, maar het was temperatuur-wise al niet uit te houden in de Melkweg, dus nog meer tempo was volgens mij ook niet echt haalbaar :P

Gepost door: lowriderskin Gepost: 10-07-09 23:25:21
Het was inderdaad wel erg druk ja maar persoonlijk vond ik dat niet zo erg.En ook gaaf dat ze veel oudjes speelden alleen jammer geen dear lover en I was wrong maar ja ik heb wel genoten dus...

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew