Trapped Under Ice - Secrets of the World

01-09-09 14:46:00 / door nielsdebruijn / band: Trapped Under Ice / album: Trapped Under Ice - Secrets of the World (2009)

Trapped Under Ice - Secrets of the World

Laten we eerlijk zijn, de originaliteitsprijs zal Trapped Under Ice nooit winnen. Maar welke hardcore band wel dan? Na hun demo en Stay Cold EP ontstond er een behoorlijk buzz rondom deze band en nu is dan eindelijk hun eerste full-length uit: Secrets of the World. In twaalf nummers (dik 22 minuten, "The Vortex" is een intermezzo) neemt de jonge band mee op een reis door je slaapkamer waar je naar hartelust om je heen mag trappen of andere coole moves mag vertonen.

De korte speelduur is een groot pluspunt (net als het uitstekende gitaarspel), want zo blijven de korte nummers goed hangen. Die verschillen niet echt veel van elkaar (of van genregenoten). Af en toe eens een sterke gastbijdrage of leuke sample (beide op een van de beste nummers "Believe") brengen de nodige variatie aan in het gestamp en gebeuk van de mannen. Beatdowns, dikke grooves, gangvocals, alles wat je wil hebben zit erin. De rauwheid van de eerdere releases is gelukkig nog steeds aanwezig, hoewel de productie wel een stuk beter is.

Live vond ik de band niet zo indrukwekkend maar met dit album verdient de band een stuk meer complimenten! Zolang ze niet te snel met een nieuw album komen kan Secrets of the World een bekende term worden in de scene.

Score: 80/100

<< Chuck Ragan - Gold Country Minus-One - The Kids Don't Skate Here >>

Reacties

Gepost door: davidpoison Gepost: 04-09-09 12:23:49
supercd!!! echt nog eens een coole hardcore band.

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew