Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Milkman - Fifteen Years Of Hell

14-09-09 05:48:00 / door pureandsimple / band: Milkman / album: Milkman - Fifteen Years Of Hell (2009)

Milkman - Fifteen Years Of Hell

CD van de week Week 38 2009

Toen menig punx.nl-bezoeker nog de broek volscheet en het woord 'punk' nog niet eens kon schrijven waren deze mannen uit Tilburg al aan het thrashen en beuken. Heerlijk om te weten dat zulke goede dingen niet hoeven te veranderen door de jaren heen. Los van het feit dat de kwaliteit van de opnames (lees: sinds het aanschuiven bij de Shield Recordings familie) een stuk beter is geworden zijn er op muzikaal gebied bar weinig vernieuwende elementen in de sound van Milkman gekomen. Gelukkig ook maar! Wie wil er nou iets anders dan keihard razen geblazen met de band uit de 013-regio? Niemand toch?

Los van het feit dat Milkman mooi spul is voor de liefhebbers van pijlsnelle hardcorepunk met een thrashy inslag bestaat de band vijftien jaar. Om het hachelijke feit te vieren dat de levers van de vier heren het al zo lang hebben volhouden is er nu deze dubbelaar uitgekomen. Op cd één vinden we 21 nummers, waarvan zeker de helft oude nummers in een vers jasje zijn, die allemaal dit jaar zijn opgenomen. Goede geluidskwaliteit dus waardoor het een prima plaatje is geworden dat, niet in de laatste plaats door de eerste negen nooit eerder uitgebrachte nummers, voor zowel de nieuwe als de wat oudere aanhangers van Milkman de moeite waard is. Op de tweede cd vinden we opnames van een tweetal liveshows die samen een 41 nummers tellend cdtje maken. Ik had er eerlijk gezegd geen ene flikker van verwacht, maar ook daarvan is de kwaliteit van een dusdanig niveau dat het als meer dan een nutteloos extraatje moet worden opgemerkt. Zeker als je zelf bij de shows bent geweest is het uiteraard tof, maar het is ook fijn om te weten dat de band ook live het gas vol opentrekt.
De discussie of twee cd's lang Milkman goed te trekken is kunnen we trouwens achterwege laten gezien het kleinood maar een tientje kost. Niet zeiken dus, maar gewoon binnenkort even oppikken. Op naar de volgende vijftien jaar!!

 

Score: 80/100

<< The Stelllar Corpses - Welcome To The Nightmare Japandroids - Post-nothing >>

Reacties

Gepost door: ltgdaan Gepost: 14-09-09 09:28:37
Haha snoeihard!
Gepost door: pureandsimple Gepost: 14-09-09 10:23:30
Vergeet ik nog te zeggen hoe stoer het artwork is. Nouja... Dat spreekt wel voor zich :-)

Er staan trouwens geen nummers van Nostalgiator, wat mij betreft de beste Milkman plaat, op deze plaat. Ook een album wat zeker de moeite waard is.

http://www.punx.nl/nl/artikelen/1/2849/Album_review_Milkman_-_Nostalgiator.htm
Gepost door: nebelwerfer Gepost: 14-09-09 12:11:29
Dat er geen nummers van Nostalgiator opstaan, klopt niet helemaal... Op de live-cd worden maar liefst 13 nummers van die plaat gespeeld..!!
Gepost door: pureandsimple Gepost: 14-09-09 13:11:14
Touche! Daar heb je helemaal gelijk in, maar ik bedoelde natuurlijk op cd1 en wilde die plaat van een jaartje of anderhalf geleden nog even in het zonnetje zetten ;-)
Gepost door: frankbootstomp Gepost: 16-09-09 17:22:20
het probleem of éen dubbelcd van milkman te trekken is is ook geen probleem gezien de nummers lekker kort duren zoals het hoort
kei harde cd kei harde verjaardags show in een schitterend hoesje
Gepost door: andy Gepost: 17-09-09 11:50:33
ja idd, omdat een cd korte nummers heeft is een dubbel cd prima te doen....wat een onzin.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact