Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Still Screaming - Reality Ain`t The Truth

04-10-09 13:34:00 / door flummox / band: Still Screaming / album: Still Screaming - Reality Ain`t The Truth (2009)

Still Screaming - Reality Ain`t The Truth

Als liefhebber van hardcore en vinyl, doet het binnenkomen van een nieuwe 7” me altijd goed. Still screaming doen in mijn boekje dan ook al twee dingen uitstekend!

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat de grote pluspunten daar ook op houden. Voor de liefhebbers van standaard hardcore, met standaard (nietszeggende) teksten, is dit er eentje voor in de collectie. De oldschool mannen uit Duitsland doen het muzikaal niet slecht. De afwisseling tussen snelle stukken en midtempo groove is zeker niet onaardig. Maar zelfs binnen het genre is het gebrek aan originaliteit duidelijk. 

De twee zangers zorgen voor een gevarieerde zang, maar slagen er geen van beiden in om een vette zanglijn neer te zetten. De teksten bestaan onder andere uit onliners als “You cant get hardcore out of me”. Das niet erg, als je met je zoveelste pils in de hand lekker wil meeschreeuwen. Maar als je op een katerige zondagochtend lekker online zit te pokeren, zijn dat de zinnen die je top pair doet folden om een andere plaat op zetten.

Natuurlijk is het niet één en al slecht. Het geluid van de 7” is gewoon goed. De hoes van de single is ook prima. En het gekleurde vinyl is de kers op de taart, die het van zijn looks moet hebben.

Score: 56/100

<< Paramore - Brand New Eyes Hatebreed - S/T >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact