Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Vervain - Righshospitalet

05-10-09 15:51:00 / door flummox / band: Vervain / album: Vervain - Righshospitalet (2009)

Vervain - Righshospitalet

Zweedse bands hebben altijd iets aparts. Een bepaalde sound, een bepaalde stijl waardoor je direct herkent dat de betreffende band uit Zweden komt. Naast het feit dat de zanger van Vervain in de openingstrack in het Zweeds begint te krijsen, is de Zweedse sound ook bij Vervain herkenbaar.

Waar veel hardcore bands originaliteit laten voor wat het, laat Vervain zien dat je ook binnen kaders vrij bent om iets nieuws neer te zetten. Helemaal nieuw is het niet, maar Vervain weet toch iets toe te voegen waardoor het niet 13 in een dozijn klinkt. De muziek is afwisselend, bevat veel melodie, maar ook beukwerk. Wat minder enthousiast ben ik over de zang. De stem is wat mij betreft niets mis mee. Lekker boos, lekker rauw. Helaas is er van de lyrics geen woord verstaanbaar. (Ik had het album al een week op mijn mp3 speler staan en een aantal keer geluisterd. Maar dat meeste nummers de Engelse taal bevatten, had ik pas door toen ik het boekje opende.) Een ander minpunt aan deze plaat is de productie. De mix is chaotisch en een brij van instrumenten. Niet echt lekker luisterbaar dus.

Toch moet ik zeggen dat ik wel gecharmeerd ben geraakt van Vervain. Dit album is geen topper, maar ik ben benieuwd wat er nog komen gaat.

Score: 69/100

<< Hatebreed - S/T Human Demise - Human Demise/Worth The Pain split >>

Reacties

Gepost door: trilob Gepost: 08-10-09 12:29:22
zang is bijna net zo slecht als het artwork...

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact