An Cafe - BB Parallel World

11-10-09 12:04:00 / door mano-revolver / band: An Cafe / album: An Cafe - BB Parallel World (2009)

An Cafe - BB Parallel World

Inmiddels is 'BB Parallel World' alweer het tweede album wat ik dit jaar mag reviewen van de Japanse rock band An Cafe. Eerder dit jaar verscheen namelijk al de mini-cd 'Harajuku Dance Rock' en je zou je dan af kunnen vragen of het geen overkill word. An Cafe is een band die ik wel leuk vind, maar niet zo leuk dat het dagelijks, of zelfs wekelijks, voorbij komt. De enige manier om daar achter te komen was natuurlijk om de compact disc zo snel mogelijk in mijn stereo te laden verdwijnen.

En eerlijk is eerlijk, ik ben misschien een beetje uitgekeken op dit bonte gezelschap. An Cafe maakt nog altijd zeer degelijke liedjes maar 'BB Parallel World' weet mij niet te bekoren zoals eerder genoemde mini-cd of het Europese debuutalbum 'Goku-Tama Rock Cafe' uit 2008. De scherpe randjes lijken zo goed als verdwenen en de band lijkt zich nu eerder te kwalificeren onder het J-pop genre dan onder de J-rock vaandel. Wat enigszins jammer is, maar aan de andere kant had ik dit ook kunnen zien aankomen.

Echt 'Punx.nl approved' is deze recensie dan ook niet meer. Mijn aandacht kon met deze release niet constant worden vastgehouden en ik verwacht niet dat het bij één van jullie dan wel zou lukken. Zelfs de vijf-track bonus DVD bracht daar geen verandering in. Jammer, want nogmaals: Met de nummers zelf is niks mis, ik mis alleen dat randje en misschien wel een stukje originaliteit, wat ik bij de vorige platen wel hoorde.

GAN-SHIN RECORDS

Score: 60/100

<< Bela B - Code B Ripmen - Rott In Pieces >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew