Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Show Of Force - S/T

26-10-09 09:20:00 / door pureandsimple / band: Show Of Force / album: Show Of Force - S/T (2009)

Show Of Force - S/T

Op basis van het horkige artwork en het feit dat ik de naam niet kende dacht ik te maken te hebben met een enorm matige kutband. De waarheid wil echter dat Show Of Force een aardig bandje is waarvan ik, zonder het zeker te weten, durf te zeggen dat de heren al een tijdje meedraaien in het hardcore wereldje. Tegen mijn eerste verwachtingen in zal ik deze band dan ook zeker niet afbranden, maar een traktatie voor de gehoorgang kan ik deze mini ook weer niet noemen.

Muzikaal bieden de heren op deze MCD lekker lomp groovende hardcore zoals ik in de jaren 90 veelvuldig luisterde. Met name NYHC bands als Biohazard, Madball en Leeway gaat deze band veel lezen in vergelijkingen gok ik zo, maar ook truckercore ala Rykers mag wat mij betreft genoemd worden als inspiratie. Persoonlijk ben ik, ondanks dat ik menig klassieker in de kast heb staan, het simplistische bulderwerk uit de eurocore scene een beetje ontgroeit, maar ik weet zeker dat er nog voldoende Onnocore boeren rondlopen die een stijve plasser gaan krijgen van bands als deze.

Met het wegvallen van Backfire!, Right Direction en Violation of Trust heeft Nederland de laatste jaren en behoorlijke aderlating gehad wat betreft kwaliteit en dat gat is nog lang niet gedicht. Show of Force gaat dat gat, tenzij er een belachelijk goede full length aankomt en de heren iedere show de planken uit de vloer spelen, in hun eentje niet vullen, maar de band is desondanks prima luistervoer voor mensen die in nuchtere toestand Hometrust, Hard Resistance of Payback durven op te zetten.

 

Score: 62/100

<< Digger & The Pussycats - DIY Incite - The Slaughter >>

Reacties

Gepost door: staygold Gepost: 27-10-09 08:18:54
ruig plaatje. Gaat helemaal goed komen met deze band.
Gepost door: jakeheke Gepost: 29-10-09 09:06:05
EUROCORE FUCKING RULEZZZZ ... niks mis met mee
Gepost door: corjan Gepost: 29-10-09 21:01:14
ruige recensie!!!! iets voor laurens als ik de laatste regel waar is
Gepost door: lowriderskin Gepost: 14-11-09 18:20:51
Tyrone SADAAAAPPPPP!!!!! Terima kasih bung!!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact