Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Strawberry Blondes - Fight Back

31-10-09 16:47:00 / door pureandsimple / band: Strawberry Blondes / album: Strawberry Blondes - Fight Back (2009)

Strawberry Blondes - Fight Back

Strawberry Blondes hebben niet zo lang geleden hun tweede full length uitgebracht onder de titel ‘Fight Back’. Kenmerkend voor de band is ska-punk beïnvloedde straatpunkrock'n'roll anthems waar eind 20e eeuw labels als TKO en GMM groot mee zijn geworden. Ik luisterde dat soort bands tot begin 21e eeuw non-stop, maar uiteindelijk zijn veel van die bands achterin de platenkast verdwenen ten bate van kwalitatief betere bands. Opvallend genoeg bleken er, ondanks mijn zoektocht naar nieuwe kwaliteitsbands in het genre, schrikbarend weinig jonge bands te zijn die zich konden meten met bands als The Generators, The Forgotten, Ducky Boys, Sixer, The Trouble, Anti-heros etc. Toch zijn er wel enkele te noemen hoor! Zo bleken bands als Angel City Outcasts en Far From Finished de aansluiting te kunnen maken en ook het debuut van Strawberry Blondes uit 2007 wist bij mij de overstap van grijze middenmoot naar kwaliteitspunk'n'roll te maken. Ik was dan ook extreem benieuwd of Strawberry Blondes een blijvertje zou blijken te zijn of dat Rise Up een pure toevalstreffer was.

Zoals we al wisten van het debuut heeft de Britse band aandachtig geluisterd naar het oude werk van The Clash. Desondanks zou ik zeggen dat de band muzikaal gezien, vanwege hun eigentijdse geluid, wat dichterbij bands als The Briggs, Time Again en Rancid staat. Sterker nog: afgezien van Rancid vind ik Strawberry Blondes een stuk interessanter dan al die bands bij elkaar! Fight Back is namelijk een supertof album geworden die ik mezelf over 10 jaar nog wel zie opzetten in tegenstelling tot albums als 'Numbers' of 'Darker Days'. Persoonlijk lijkt me een verwijzing naar de underground klassieker '...What's Next' van The Filaments wel op z'n plaats, maar verwacht desondanks niet dat dit album dezelfde status zal gaan behalen. Wel kan ik naar eer en geweten melden dat Fight Back zelfs nog beter is dan debuutplaat Rise Up.

Met gastoptredens van Joey La Rocca (The Briggs) op Goodbye Inspiration en King Django op de track Manners And Respect laat Strawberry Blondes zien dat de band internationale intenties heeft. Geheel terecht, want Fight Back is een ijzersterk product wat met gemak internationaal mee kan. Deze straatrock'n'roll met skapunk invloeden, compleet met handjeklap, who-hoo's en yeah-yeah's, zal zonder twijfel wereldwijd kids aanzetten tot pogoën en meeblehren. Wie weet kom je mij nog wel een keertje vooraan tegen bij een Strawberry Blondes show in Nederland.

 

Score: 81/100

<< Peptones - Songs About Love Slayer - World Painted Blood >>

Reacties

Gepost door: xanathos Gepost: 01-11-09 22:37:55
Ik hoop wel dat ze minder hard roepen hoe stoer ze wel niet zijn zoals tim armstrong en kornuiten wel eens de neiging hebben...
Gepost door: pureandsimple Gepost: 02-11-09 09:20:40
Bij 'myspace' kan je het zelf checken. Staan een stuk of 5/6 tracks online daar. Geen overdreven stoerdoenerij trouwens.

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact