Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

John Coffey - Vanity

23-12-09 10:46:00 / door pureandsimple / band: John Coffey / album: John Coffey - Vanity (2009)

John Coffey - Vanity

John Coffee is niet het alterego van Paul Bearer's Joe Coffee, maar een Nederlandse band die vernoemt is naar een personage uit een Stephen King-boek The Green Mile. Tot nu toe bracht de band, die een soort van mix tussen hardcore, emo en rock'n'roll produceert, een tweetal EP’s uit en nu ligt er sinds een tijdje het debuutalbum Vanity in de schappen.

De band lijkt op plaat een beetje tussen twee gedachten te hinken. Gaan we keihard van beukenstein of laten we de deur ook open voor de indierockers? Hierdoor is de plaat te glad geworden en is er teveel experimentele poeha ingeslopen. Persoonlijk heb ik altijd een hele dunne spanningsboog wat betreft rockende emocore bands. Er zijn er een aantal bands die ik nog wel trek, maar van het gros krijg ik extreme jeuk en woede aanvallen. Door al dat 'crossoveren' en implementeren van nieuwigheden wordt de algehele sound van John Coffee een beetje te breed voor mijn smaak. Dat neemt niet weg dat de melodieuze new jack hardcore meets emocore, die me bij vlagen een beetje doet denken aan een overgeproduceerd product van labelmaatjes TSTGU, prima in elkaar zit en gespeeld wordt door uitstekende muzikanten. Als er gekozen wordt voor een rauwere sound en flink wordt doorgebeukt zou ik het misschien vrijwillig opzetten. Dat zal nu niet snel gaan gebeuren.
Marketingtechnisch en qua skills heeft de band alles op orde. Maar om de overstap naar de echte grote jongens te maken zal de band misschien juist wat moeten knippen in de ideeën en originaliteit.

 

Score: 57/100

<< Nine Eleven - City Of Quartz Dommin - Love Is Gone >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact