Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Hola Ghost - The Man They Couldn't Hang

11-01-10 13:10:00 / door pureandsimple / band: Hola Ghost / album: Hola Ghost - The Man They Couldn't Hang (2009)

Hola Ghost - The Man They Couldn't Hang

Dit duistere rockabilly duo heeft een album geschreven wat mijns inziens de ideale soundtrack voor een lowbudget westernfilm zou kunnen zijn. Als ik hen was zou ik dan ook maar snel een copytje naar mensen als Tarantino sturen, want de sferische klanken van surf, country en rockabilly klinken echt alsof ze gemaakt zijn voor achtervolgingen, hoedowns en voor een mano-a-mano vuurgevecht waarbij je zo'n tumbleweed op de achtergrond voorbij ziet komen. Hola Pete, waarschijnlijk beter bekend van werk met Nekromantix en Mad Sin, heeft een aangenaam stemgeluid en kan prima spelen, maar meer dan een leuk tussendoor album is het niet geworden. Dat is jammer, want met wat meer inzet en een toffe gimmick had er volgens mij wel wat meer ingezeten.

Het doet me in ieder geval goed dat Elvis Cortez, zanger/ gitarist van het vrij marginale Left Alone, met zijn label Smelvis Records niet grossiert in dertien in een dozijn punkbands, maar een echte hoogvlieger heeft ie met Hola Ghost ook nog niet te pakken.

Score: 67/100

<< In-Sane - Trust These Hands... Are Worthless The Knockouts - Among The Vultures >>

Reacties

Gepost door: xanathos Gepost: 22-01-10 12:57:25
Ik heb em net binnen en vind t erg lekker klinken, hoewel de zanger een beetje een moeilijke stem heeft. En op een of andere vage manier vind ik t veel weg hebben van muse...

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact