Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Other - New Blood

30-04-10 09:44:00 / door pureandsimple / band: The Other / album: The Other - New Blood (2010)

The Other - New Blood

Nu zat het er al aan te komen dat The Other op een dag teveel metal in hun sound zou stoppen, maar na het eerste nummer (Back to the Cemetary) krijg ik het idee dat The Other deels overgestapt is naar de powermetal. Nu is powermetal een mooi subgenre wat sowieso op sterven na dood zou zijn zonder al die rare moffen die er hard op gaan, maar wat mij betreft is het geen meerwaarde voor deze band. Gelukkig weet de band zich meteen te herpakken met Transylvania en Ghost Ride to Hell om vervolgens over te gaan tot een Duitstalig nummer. Omdat de zang, toch wel een essentieel onderdeel in het specifieke geluid van de band, hier klinkt als een klok mag Hier Kommt die Dunkelheit tot de beste nummers van de plaat gerekend worden. Daarbij is de moerstaal van de mannen uit de Ruhrpot wellicht een mooie manier om de ietwat karige tekstuele mogelijkheden van The Other wat verder uit te diepen. Wie weet wat dat in de toekomst nog brengt!

Op The Lovesick Mind, Talk to The Dead en Blood Runs Cold worden de toch kenmerkende rauwe gitaren deels ingeruild voor een wavey 69 Eyes-achtige sound. Waar ik in eerste instantie dacht dat de band muzikaal niet sterk genoeg zou zijn om dit klaat te spelen gaat het ze prima af. Ik zou zelfs graag wat meer van deze klanken terughoren op nieuw materiaal. Zeker met producer Waldemar Sorychta achter de knoppen (The Gathering, Lacuna Coil, Therion) is het ook niet zo gek natuurlijk dat die sound goed uit de verf komt.

Over de gehele linie, met het oog op het uitstekende geluid en de afwisseling, is dit album het sterkste uit The Other catalogus. Ik vraag me alleen af of er ook nog iets van een singel of zo op het eigen Fiendforce label uit gaat komen, of dat de band nu volledig overgestapt is naar SPV. Het zou mij niets verbazen als dit de beste Europese 'horrorpunk' release gaat worden van 2010.

 

Score: 70/100

<< the Slackers - The Great Rocksteady Swindle Dowzer - Not As Plant >>

Reacties

Gepost door: psychovh Gepost: 06-05-10 12:31:24
Ik ben erg benieuwd naar dit album!

© copyright 2002 - 2022 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact