Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Subhumans - Same Thoughts, Different Day

02-07-10 14:55:00 / door jelleonparole / band: Subhumans / album: Subhumans - Same Thoughts, Different Day (2010)

Subhumans - Same Thoughts, Different Day

Zo’n anderhalf jaar geleden recenseerde ik ‘Death Was Too Kind’ van deze Canadezen. Die plaat bestond uit heruitgebracht materiaal en ik werd destijds zeer positief verrast door de kwaliteit van dat oude spul. Ik had dan ook redelijke verwachtingen van dit nieuwe ‘Same Thoughts, Different Day’.
Nou ja, nieuw. In 1980 bracht Subhumans de plaat ‘Incorrect Thoughts’ uit. Ook deze wilde het gezelschap nu graag opnieuw uitbrengen maar één of ander label claimde in het bezit te zijn van de rechten. Ze zagen het niet zitten om een ellenlange rechtszaak te moeten voeren en daarom besloot de band om de plaat in zijn geheel opnieuw op te nemen.
Een moedige zet, maar ik vraag me af of er mensen zijn die hier op zitten te wachten. Het klinkt me allemaal te netjes en te gepolijst waardoor de muziek veel van zijn originele kracht in heeft moeten leveren. Nummers als ‘The Scheme’ en ‘Firing Squad’ zitten prima in elkaar maar ik mis gewoon iets. De mannen zijn natuurlijk ook dertig jaar ouder en dat is hoorbaar ten koste gegaan van het jeugdige enthousiasme van vroeger. Toch hoop ik van harte dat ‘Same Thoughts…’ het nodige geld in het laatje gaat brengen. Maar dan wel meteen een goeie advocaat inhuren en als de wiedeweerga die ouwe zooi op vinyl knallen!

Score: 68/100

<< Life Of Agony - 20 Years Strong - River Runs Red: Live In Brussels' Shredded Cunt - World Order Epedemic >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact