Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Kings Of Nuthin' - Old Habits Die Hard

25-07-10 21:48:00 / door pureandsimple / band: Kings Of Nuthin' / album: Kings Of Nuthin' - Old Habits Die Hard (2010)

Kings Of Nuthin' - Old Habits Die Hard

 Ondanks de deal met People Like You was deze band een beetje van onder mijn radar verdwenen. Voor diegene die sowieso niet bekend zijn met de Kings of Nuthin’ is zeggen dat het om een mix van Dropkick Murphys (met Al Barr op zang), Bosstones met jaren 50 klanken (van R&B en rockabilly tot jazz en country) gaat, de beste omschrijving. Wat wil je ook als je twee saxofonisten, een staande bas, een piano en een wasbordspeler in je streetpunk implementeert? Je kan het een hardrockabilly bigband sound noemen, maar een belangrijk element is wel dat het tekstueel, qua uiterlijk en zelfs muzikaal duidelijk gelinkt blijft met punkrock. Met name de vocalen van de eerder genoemde Boston bands hebben opvallend veel raakvlak met het stemgeluid van TKoN-zanger Torr Skoog. De haters van zo'n stemgeluid kunnen afhaken, terwijl de likers mogen inhaken. Ik ga er trouwens niet extreem hard op, maar ik trek het daarentegen uitermate prima als toevoeging voor deze band.  

Nu was Over The Counter Culture, met al die covers, nog een behoorlijk matig album, maar de band grijpt met Old Habits Die Hard duidelijk terug naar het geniale Fight Songs for Fuck-Ups (en gaat er misschien zelfs overheen). Ik heb die plaat op menig roadtrip helemaal grijs gedraaid dus dat is een behoorlijk gewichtig compliment. Laten we hopen dat ze snel weer eens op een podium in Nederland staan, want naast uitstekende platen is dit vooral een supercoole liveband. Al met al is deze recensie bedoelt als een aanradertje voor de newbies en wellicht een soort heads up voor de kenners.

 

 

 

Score: 80/100

<< Mad Sin - Rise & Burn Cruel Hand - Lock & Key >>

Reacties

Gepost door: xanathos Gepost: 25-07-10 23:23:45
Er zijn weinig bands die zo'n briljante eigen sound neer zetten als deze band. Ga deze plaat ook zeker weer checken, je bent niet de eerste die er enthousiast over is... :)
Gepost door: locopunk Gepost: 26-07-10 08:54:10
Gruwelijk harde band.
En een heel vet album.
Gepost door: rancidsuicidemachine Gepost: 31-07-10 16:40:32
Heel goed album inderdaad, heb hem alweer zo'n beetje grijs gedraaid. Ik moet zeggen dat ik 'over the counter culture' ook een heel goed album vind.
Het onderschrijft van dat album is trouwens Punkrock rythm&blues, maar hardrockabilly big band klinkt ook leuk.
Nadat dit album uit is zijn ze helemaal niet gaan touren dus ik schat de kans klein dat ze naar NL komen, maar dat zou wel heel mooi zijn
Gepost door: pureandsimple Gepost: 01-08-10 09:22:17
Nee, niet het onderschrift maar de Europese versie van Over the Counter Culture heet gewoon Punk Rock Rhythm & Blues (als je goed oplet zie je dat de platen ander artwork hebben... Dat had ik, toen ik na de Amerikaanse ook de Europese versie binnenkreeg, niet eens direct door)

Wat mij betreft: zijn Fight Songs en deze Old Habits Die Hard veruit het beste wat ze gedaan hebben. Over the Counter Culture is net zoals Get Busy Livin' or get Busy Dyin' vooral voor m'n collectie leuk.
Gepost door: zeus Gepost: 06-08-10 19:28:48
get busy livin or get busy dyin eveneens als punk rock rhythm & blues vind ik erg vet! ben benieuwd naar dit album. zijn al 3 keer in parkhof geweest in alkmaar miss dat ze nu naar victorie komen.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact