Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Devil's Brigade - Devils Brigade

02-08-10 01:53:00 / door pureandsimple / band: Devil's Brigade / album: Devil's Brigade - Devils Brigade (2010)

Devil's Brigade - Devils Brigade

CD van de week Week 31 2010

Lars Frederiksen doet het met zijn Bastards, Tim Armstong heeft z'n solowerk en Transplants, maar Roger Matthew Freeman had nog geen project naast Rancid met een full length opzak. Daar is nu met Devils Brigade, een band die ondertussen ook al zo'n tien jaar bestaat trouwens, dan eindelijk verandering in gekomen.

Op de plaat wordt twaalf nummers lang punkrock en psychobilly gespeeld waarbij Matt Freeman, gewapend met staande bas, de dienst uitmaakt. Tegen mijn verwachting in lijkt er wel degelijk tijd en moeite in het product gestoken en staat het gros van de oude nummers niet eens op deze plaat. Wel staat het nummer Vampire Girl, bekend van de HellCat-sampler en 12", er op. Daarnaast staan er veel nummers met als thema de Golden Gate Bridge op dit album, maar gezien in eerste instantie daar het hele album over zou gaan is dat niet zo heel verbazingwekkend. Wel werkt het feit dat hierdoor een halve plaat over hetzelfde onderwerp gaat mijn voorgevoel over de weinige hoeveelheid moeite die er in deze plaat is gestoken in de hand. Het feit dat grofweg de helft van deze plaat, niet alleen de Gold Date Bridge-nummers trouwens, tamelijk oninteressant is helpt daarbij ook niet echt.

Het grootste struikelpunt ligt eigenlijk niet eens bij de middelmatige nummers, maar vooral bij de zang. Waar ik de 'burley' vocalen van Freeman bij een enkel Rancidnummertje altijd heel erg goed vind klinken is een volledige plaat duidelijk teveel voor de oren. De toevoeging van het binnensmonds gemompel van Tim Armstrong en ook de stem van Lars Frederiksen doen wonderen op Bridge Of Gold en Gentleman Of the Road, maar weten de plaat in z'n geheel niet te redden. De meer punkrock-achtige nummers klinken eigenlijk nog het beste, maar dan kunnen we het wat mij betreft net zo goed gewoon bij Rancid houden. Alles bij elkaar is dit dan ook een redelijk overbodige release van een stel muzikanten die volgens mij heel wat beter kunnen dan dit. Nouja... Let The Dominoes Fall was ook al niet zo'n geweldige plaat. Desondanks zal dit album bij een hoop Rancid-fans in de kast verdwijnen, maar of ze 'em na een maand of wat nog steeds op zullen zetten durf ik echter te betwijfelen.

 

 

Score: 61/100

<< Sunpower - Bondage Totälickers - Power Is Poison split >>

Reacties

Gepost door: millen Gepost: 02-08-10 13:05:29
Als de hele review negatief is, hoe heeft dit dan de CD* van de week kunnen worden?

*CD mag overigens wel eens verandert worden in album.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 02-08-10 13:26:15
Het is alweer een tijdje geleden dat iemand hierover zeverde dus ik hap gewoon nog een keertje... Een album hoeft niet goed of slecht te zijn om CDvdW te worden (los van het feit dat ik helemaal niet alleen negatief ben over deze plaat). Dit is een plaat waar veel kids naar uitkijken (ik was in ieder geval heel benieuwd!) en dus interessant om wat extra prominent op de pagina te zetten. Niets meer en niets minder.

Het woord 'CD' zal nooit veranderd worden in 'album', want dat staat al in de omschrijving van CDvdW en is daarnaast ook nog eens compleet oninteressant om te veranderen.
Gepost door: millen Gepost: 02-08-10 13:42:17
Ah, ok. Ik dacht dat CDvdW het beste album van die week zou zijn, mijn fout.

Ik weet niet of het compleet oninteressant is om te veranderen, daar de CD een redelijk achterhaald medium is geworden en er redelijk wat vinyl-only releases uitkomen de laatste tijd. (Maar ik zeur altijd wanneer mensen een album standaard CD noemen.)

Je bent overigens zeer negatief over dit album... wat helemaal niet erg is. Ik noem dit alleen omdat je aangeeft niet alleen negatief te zijn over dit album. Ik heb het zelf nog niet beluisterd dus ik weet het nog niet.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 02-08-10 13:52:52
Je hebt eigenlijk wel gelijk hoor ;-) Ik vind het gewoon absoluut niet belangrijk en het maakt uiteindelijk ook helemaal niets uit (het punt blijft dat er een album/ band een week lang prominent op de website staat ).

Over de recensie: Ik ben idd behoorlijk kritisch (dat lijkt negatief) over deze plaat, maar gezien ik het een voldoende geef is het in ieder geval niet heel slecht en allemaal negatief.

Sidenote:
Ik denk dat de CD ook weer een opmars gaat maken over een paar jaar. Het blijft een praktisch medium waar heel veel muziekliefhebbers nog steeds de kast van vol hebben staan.
Gepost door: lowieke Gepost: 02-08-10 14:39:24
Maybe is het een plan om ook nog een soort tip van de week te doen? Een vinkje bij een redelijk onbekende band die je een goede review hebt gegeven ofzo...

Of gaat dat weer wat te ver =P
Gepost door: captainmorebeer Gepost: 02-08-10 15:20:35
is wel een goeie idd
Gepost door: pureandsimple Gepost: 02-08-10 15:28:27
Het kan allemaal, maar ook daar zie ik weinig meerwaarde van in en geeft allerlei gezeik. Wanneer is bv iets 'redelijk onbekend'? Ik zie nu al mensen miepen over nieuws wat een week oud is en dan krijg je iedere review zoiets als dit (waarbij het niet over de band gaat, maar allerlei nutteloos gezeur). Devils Brigade bestaat ook al 10 jaar en iedereen in Nederland zal bv Bratpack kennen terwijl ze maar 1 full length uit hebben dus zulke bands vallen af? Dat werkt gewoon niet. Alle bands verdienen wat mij betreft evenveel ruimte (ook die kutplaten naar ons opsturen) Long story short.. het blijft gewoon zo! :)

Meer over deze plaat trouwens! Er staat een nummer op z'n myspace wat een prima peiler is voor z'n album.
Gepost door: lowieke Gepost: 02-08-10 16:13:06
Sja zo had ik het nog niet bekeken.

Ontopic, nog steeds wel benieuwd naar dit plaatje.
Gepost door: davidpoison Gepost: 03-08-10 20:05:13
wat zeiken ze godver over die cd's en achterhaald zijn....gelijk heb je marnix...leve de cd!
Gepost door: fester38 Gepost: 07-08-10 17:04:32
K vind de sound wel een stuk beter dan t gladgestreken hellcat geluid
Gepost door: zappa Gepost: 07-08-10 22:37:31
Leve het vinyl
Gepost door: zeus Gepost: 11-08-10 16:31:58
wil em hebben

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact