Bobby Joe Ebola and The Children MacNuggits - F

01-10-10 18:31:00 / door pureandsimple / band: Bobby Joe Ebola and The Children MacNuggits / album: Bobby Joe Ebola and The Children MacNuggits - F (2010)

Bobby Joe Ebola and The Children MacNuggits - F

Bobby Joe Ebola and The Children MacNuggits is midden jaren ‘90 gevormd door Dan Abbott en Corbett Redford, maar hadden de band al snel voor zo’n tien jaar stilgelegd. Eenmaal nieuw leven ingeblazen blijkt er wat betreft de muziek in ieder geval weinig veranderd: de twee heren willen met hun folky rock liedjes, met de hulp van ruim een dozijn gastmuzikanten en semi-cabareske teksten, nog steeds een lans breken voor iedereen die niet echt goed kan zingen of spelen maar wel plezier wil hebben met muziek. Door dat cabareske klinkt het ene nummer meer 50s rockabilly-achtig, de ander wat meer folkpunky en weer een ander als poppy rock. De rommeligheid en rauwheid, hoewel het leeuwendeel niet akoestisch, doet me een klein beetje denken aan Defiance, Ohio zonder de gang-vocals. Zeker niet slecht, maar ik mis iets waardoor ik uiteindelijk weinig kan met deze band.

Het al dan niet waarderen van deze band zit ‘em duidelijk in het doorprikken van alle poeha en alle welgemeende lolligheid. Dat neemt niet weg dat de band duidelijk wat te zeggen heeft tussen de regels door en in enkele nummers ook tekstueel vrij direct toeslaat. Hier en daar vliegt de band wat mij betreft uit de bocht, maar wanneer dit gebeurt bespeur ik ook een beetje opzet. Live werkt zoiets vast prima, maar al met al is F zeker geen album om een hele dag te draaien. Als de beschrijving van een gammele Tenacious D meets oude AM! zonder al teveel pit en ietwat nietszeggende vocalen niet meteen afschrikt kan dit wel eens iets voor jou zijn.

Score: 61/100

<< P.Paul Fenech - International Super Bastard 4 Skins - The Return >>

Reacties

Gepost door: xanathos Gepost: 01-10-10 21:06:45
Ach, misschien zijn het (extreme) laatbloeiers en komen ze meer tot hun recht na een tijd, zoals AM! en cobra skulls ook deden, en ook D,O hopelijk ook nog gaan doen...
Gepost door: pureandsimple Gepost: 01-10-10 21:50:35
Ik weet nooit precies wat jij leest, maar het ik zeg dat het een soort semi-grappig/ cabaret-achtig muzikaal duo is wat een plaatje heeft afgeleverd. Dat heeft toch niets met 'tot hun recht komen' te maken naarmate de band 'ouder wordt'?
Cobra Skulls bestaan trouwens pas een paar jaar en klinken op alle albums hetzelfde.
Gepost door: xanathos Gepost: 02-10-10 15:35:55
Mijn comment was compleet gericht op muzikaal gebied en veel minder tekstuele inhoud. Overigens is door betere productie en ervaring zowel bij de skulls als bij AM de sound veranderd als je het aan mij vraagt...

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew