the Arrivals - Volatile Molotov

18-10-10 10:16:00 / door pureandsimple / band: the Arrivals / album: the Arrivals - Volatile Molotov (2010)

the Arrivals - Volatile Molotov

CD van de week Week 42 2010

Ik ken deze band uit Chicago al een behoorlijk tijdje, maar een fysiek album had ik nog niet eerder opgepikt. Je hoort wel eens dingen zoals dat het in het straatje van Jawbreaker/ Leatherface past en dat Paddy (Dillinger Four) de bas hanteert, maar ik was er nog niet eerder tegenaan gelopen, zeg maar. De argumenten dat de poppy punkrock'n'roll klinkt als Jawbreaker/ Leatherface/ Naked Raygun meets Dillinger Four klopt in principe wel, maar zeggen dat het klinkt als Billy Bragg in een band die Refused met the Flatliners wil combineren past misschien ook nog wel. De band zelf omschrijft het als “Mission of Burma trying to write Kinks songs wearing The Jam T-shirts over their Pixies and Mushuganas tattoos” en “The Strike (the Oi band and the Minneapolis post-punk outfit) trying to write Beatles songs wearing The Who T-shirts over their Elvis Costello and Naked Raygun tattoos”. Lijkt me dus duidelijk!

Wat me het meeste aanspreekt is dat de teksten intelligent zijn, de band steengoede nummers weet te schrijven (melodie en structuur) en dat het met goed artwork en dito productie een uitstekend totaalplaatje weet te kleuren. Het album vloeit als het ware ineen waardoor het vooral tot z'n recht komt wanneer je het van begint tot eind afluistert. Een echte luisterplaat dus! Dit is mede omdat de plaat eigenlijk geen echte explosieve momenten kent, maar meer specifiek gekozen momenten van aandrang uitkiest. Hierdoor blijft de spanningsboog het gehele album gespannen. Marvels of Industry, ooit gedownload maar nog niet goed genoeg beluistert om er een goed oordeel over te kunnen vellen, zou naar verluid de beste plaat zijn, maar deze plaat is zonder twijfel ook een uitstekend begin voor diegene die vindt dat poppy punkrock ook best wat zwaarmoedig mag zijn.
Ik verwacht dat dit vooral punkrockers van boven de 25 met een liefde voor orgcore zal aanspreken, maar goede muziek is natuurlijk voor iedereen.

 

Score: 82/100

<< Spermbirds - A Columbus Feeling Madball - Empire >>

Reacties

Gepost door: ltgdaan Gepost: 18-10-10 10:43:05
Ben benieuwd. Kan me niet voorstellen dat een combinatie van Billy Bragg, Refused met the Flatliners iets goeds kan brengen.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 18-10-10 11:29:22
Als je die zin er zo uitpikt (en dus uit z'n verband trekt) ziet het er inderdaad helemaal kut uit, maar deze plaat is echt heel tof!
Gepost door: guuus Gepost: 18-10-10 15:39:33
Vind Marvels of Industry geniaal, vooral fan van de rock n roll vibe
Gepost door: effehoor Gepost: 18-10-10 19:39:42
huuuuu, vet voor bootsmannen hee! Zo org!
Gepost door: ltgdaan Gepost: 18-10-10 23:23:48
MMHMMH!! PADDY, KEN IK!! D4!! MMHMMH!! ZO ORG!!

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew