Veara - What We Left Behind

18-10-10 17:46:00 / door pureandsimple / band: Veara / album: Veara - What We Left Behind (2010)

Veara - What We Left Behind

Veara is, net als bijvoorbeeld Good Charlotte, een compleet ongevaarlijke band die zich via Epitaph onder de poppunk laat scharen. Dat is het ook wel, maar omdat elementen van rauwheid en gevaar nauwelijks te bekennen zijn voelt het wel heel erg radiovriendelijk aan. Dat de band breed opgepakt gaat worden (zeker in de VS) durf ik niet te betwijfelen, maar zodra kids wat ouder worden dan twintig zullen ze albums als What We Left Behind waarschijnlijk achter zich gaan laten. Dat geeft ook niet. Sommige bands horen nu eenmaal bij een bepaalde tijdsgeest.

Muzikaal horen we duidelijk dat er leentjebuur gepleegd wordt bij Sum41. Het grote verschil is dat de originaliteit en agressie van de Canadesen bij Veara wordt vervangen door zoetigheid en knuffelberen. De beste vergelijking is overduidelijk A Day To Remember, maar zonder de metal-invloeden. Dat is ook helemaal niet zo gek als je weet dat Jeremy McKinnon (zanger van A Day To Remember) deze plaat geproduceerd heeft.
Zonder enige twijfel wordt dit HUGE in de VS, maar ik twijfel of het niet net ietjes te gepolijst is voor om de Nederlandse markt massaal te bewegen.

Score: 63/100

<< The Creepshow - They All Fall Down Our Last Night - We Will All Evolve >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew