Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Iggy Pop - Kill City

25-10-10 07:50:00 / door pureandsimple / band: Iggy Pop / album: Iggy Pop - Kill City (2010)

Iggy Pop - Kill City

Ik vind eigenlijk alles wat Iggy Pop gedaan heeft de moeite waard. Dus ook het na-apen van Bowie en zelfs die laatste draak met de Stooges. Toch zijn er een aantal albums die ik wat hoger in aanzien heb dan de ander en het jaartal 1977 komt daarbij direct in me op. Eerlijk gezegd noem ik dat jaartal vooral omdat, naast Kill City, ook The Idot (geniaal!) en Lust for Life (ook erg goed) zijn uitgekomen. Toch mag Kill City, de eerste plaat waar Iggy maar een enkele Stooge nodigt denkt te hebben, er ook wel wezen.

Op papier zou Kill City zelfs het perfecte midden kunnen zijn tussen Iggy and the Stooges en Iggy's solowerk. Twee jaar na de laatste Stooges-plaat (Weirdness niet meegerekend) en gemaakt samen met tot dan toe enige overgebleven collega-Stooge James Williamson. Toch valt dit album misschien juist daarom wel tussen wal en schip wat mij betreft. Niet rauw en krachtig genoeg voor de Stoogesfans en ook niet echt iets voor liefhebbers van Iggy's solowerk. Dat neemt niet weg dat het opnieuw uitbrengen van dit album (op zowel vinyl als cd) een plezier is voor iedereen die van goede muziek houdt. Klassieker!

Score: 70/100

<< Knucklehead - Hearts on Fire Coke Bust - Lines in the Sand >>

Reacties

Gepost door: davidpoison Gepost: 25-10-10 11:30:37
supercd, beter dan de eerste twee stooges en iets minder dan raw power... dat vind ik er van
Gepost door: pureandsimple Gepost: 25-10-10 15:17:03
Wij verschillen hier duidelijk van mening (behalve over het feit dat dit natuurlijk ook een superplaat is). Iggy met de Stooges tijdens de lokerse feesten was 1 van de coolste dingen die ik ooit gezien heb (100x cooler als een jaartje of 2 daarna bij de opening van WATT).
Gepost door: davidpoison Gepost: 25-10-10 20:17:20
ik weet dat ik bijna alleen sta, maar de eerste keer iggy and the stooges op de lokerse feesten, toen ze geen raw power songs speelden, was veruit de saaiste show ooit.... ik heb de laatste keer ze niet gezien...met de raw power stuff...
Gepost door: elvis64 Gepost: 13-11-10 18:26:01
Een hele goede, maar vreemde plaat die wat mij betreft compleet op zichzelf staat. Prima nummers en een heel bizarre sfeer; de ellende van de rehab druipt er vanaf.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact