Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Broadcast Zero - Some Concerns Regarding This Revolt

01-11-10 07:02:00 / door pureandsimple / band: Broadcast Zero / album: Broadcast Zero - Some Concerns Regarding This Revolt (2010)

Broadcast Zero - Some Concerns Regarding This Revolt

Als het om marginale Amerikaanse streetpunkrock'n'roll gaat mag ik naar eigen zeggen wel een woordje meepraten. Een jaartje of tien geleden was ik waarschijnlijk dan ook wel hard gegaan op deze band. De enige reden waarom Broadcast Zero nu niet met 10 of 20 punten extra worden afgescheept is omdat ik tegenwoordig die gemaakte en geknepen stemmen niet meer zo goed trek. Het is ook zeker niet hemeltergend slecht ofzo, maar het klinkt allemaal zo overdreven geforceerd waardoor ik niet optimaal van deze gasten kan genieten. Ik moet bij vlagen zelfs een beetje denken aan die droeftoeter van Smashing Pumpkins en dan daalt mijn luisterplezier significant.

De band als geheel klinkt in het straatje van Pressure Point (zowel op het gebied van felheid als van zang eigenlijk wel), maar haalt dat niveau nog niet. De nummers zijn verder prima en ik sta positief tegenover de idealen die deze Amerikanen ventileren via hun teksten, maar de zang is me toch echt iets te onnatuurlijk. Ik gun ze verder het allerbeste, maar ze mogen van mij nog wel een tijdje in de VS blijven voordat ze naar Europa komen, want op deze band zit momenteel nog niemand te wachten.

 

Score: 58/100

<< Such Gold - Pedestals Brain Banger - Munsoned >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact