Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Various Artists - 50

22-11-10 09:38:00 / door pureandsimple / band: Various Artists / album: Various Artists - 50 (2010)

Various Artists - 50

CD van de week Week 47 2010

Vorige maand was er de Stardumb Rumble in Rotterdam ter ere van het tienjarig bestaan van Stardumb Records. Met bands als Peawees, The Madd, Kepi, Andrew Jackson Jihad en Zatopeks verdeeld over die twee dagen was het een waar feest voor de liefhebbers van goede muziek. Maar er was ook nog iets anders te vieren: de 50e release van Starddumb.

Deze 50e release is niet zomaar een plaatje geworden. Het is een compilatie dubbel LP met veertien bands verpakt in prachtige klaphoes. De bands in kwestie spelen naast een nieuw eigen nummer op LP2 ook allemaal een cover van een oudere Stardumb-release. Op die manier horen we dan toch nog bands als The Quotes, Backwood Creatures en Wiseguy. Ik had het wel een leuke zet gevonden als alle bands die ooit op het label hadden gezeten een nummer hadden bijgedragen, maar veel van die bands bestaan niet meer en eigenlijk heb je met deze rits bands ook nauwelijks te klagen. Er zit trouwens ook nog een cdtje verwerkt in het artwork van de hoes dus ook zonder platenspeler is dit iets wat je kunt oppikken. Al met al heel wat meer dan 'gewoon een leuk aandenken'.

<< Smoke Or Fire - The Speakeasy Screeching Weasel - Television City Dream >>

Reacties

Gepost door: ltgdaan Gepost: 22-11-10 11:26:13
Super cool!
Gepost door: stefanstardumb Gepost: 30-11-10 20:59:39
Hey, bedankt voor de recensie! Een stream van de plaat plus een interview over 10 jaar Stardumb (door Willem Voorn van Muleskinner Magazine) is te vinden op http://www.ampmagazine.com/7314/stardumb-records-stream-interview/

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact