Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

17-12-10 20:00:00 / door mano-revolver / band: / album: - Dark Visions (2010)

Indien je niet bekend bent met Svarta Lågor laat je dan niet misleiden door de Zweedse bandnaam. Deze mannen komen gewoon uit ons eigen Utrecht en staan al ruim twee jaar op de Nederlandse en Duitse planken. Tot opnames kwam het echter niet, totdat eerder dit jaar de eerste stappen in de studio werden gezet met als resultaat 'Dark Visions'.

Veel bands beginnen in eerste instantie met een demo of singel, maar Svarta Lågor bijt het spits van releases af door direct een langspeler uit te brengen. En waarom ook niet? Aan ervaring ontbreekt het niet binnen de band en alle leden hebben met diverse bands genoeg (inter)nationale podia onveilig gemaakt de afgelopen jaren. Aan Svarta Lågor lijkt een zelfde lot bestemd.

Want 'Dark Visions' gaat vanaf de eerste seconden direct flink van beukenstijn en lijkt alleen op het nummer 'Who The Fuck Am I?' wat gas terug genomen te worden. Op de overige negen tracks word er op zowel muzikaal gebied als teksten geen compromis gesloten en titels als 'Fuck Your Pride', 'Governments Lie', 'Kraakverbod' en 'Vaticancer' zeggen dan ook genoeg. Niet bijster origineel binnen het crust / d-beat genre, maar Svarta Lågor probeert het wiel dan ook niet opnieuw uit te vinden. Waar de band zich wel in onderscheid is de Nederlandse / Duitse line-up en het feit dat alle drie de leden de microfoon ter handen nemen waardoor er een afwisseling is in vocalen en teksten in zowel het Engels, Nederlands als Duits.

Fans van onder andere Aus-Rotten, Discharge, Doom en The Restarts rest niets anders dan dit album voor een zachte prijs op te pikken. Zorg er echter wel voor dat je een platenspeler in huis hebt, want 'Dark Visions' is alleen uitgekomen op een mooie plak vinyl!

Score: 80/100

<< The Sainte Catherines - Fire Works Cherry Overdrive - Go Prime Time, Honey! >>

Reacties

Gepost door: gerrit Gepost: 18-12-10 10:38:39
Sang!
Gepost door: andy Gepost: 18-12-10 15:27:45
Saaaang!
Gepost door: ltgdaan Gepost: 18-12-10 17:02:49
Coole plaat. Desalniettemin een beetje een erg hoog cijfer. Bang om op straat gezet te worden Mano?
Gepost door: billenplas Gepost: 19-12-10 13:25:30
EEGGAA

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact