Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Apers on tour in the USA #1

18-01-11 08:53:00 / door pureandsimple / band: The Apers

The Apers on tour in the USA #1

The Apers USA/Canada East Coast tour 2011 (Deel 1)

Toen we in juli 2009 terug kwamen in Nederland na een 10-daagse tour door het noord-oosten van de USA en 2 shows in Canada, besloten we met The Apers om alleen nog terug te gaan naar Ami-land als we samen met een grotere band op pad konden gaan. Een maand of twee later kreeg ik een mailtje van Asian Man Records, of we zin hadden in een tour in het voorprogramma van The Queers. Tja, en dan ga je he…

Afgelopen woensdag was het dan zo ver. We hadden om 9 uur s’ochtends afgesproken bij de Burger King op Schiphol, om alvast een beetje in de stemming te komen. Drummer Ivo was met de trein uit Rotterdam gekomen, Mikey en ik met de auto vanuit Lekkerkerk en gitarist Sharkee, bekend van The Real Danger, invaller voor Kelvin die wegens werk niet mee kon, had in Amsterdam de trein genomen.

Travelparty compleet, alle zooi ingecheckt, door de douane en naar dat lelijke oud Amsterdamse café. Omdat we geen werkvergunning hebben voor de USA en ik vorige keer nogal lang bij de immigratie dienst in New York heb gezeten, namen we onder het genot van het eerste biertje het hele ‘get into the country’ plan door. Dit leidde tot zo’n grote spanning, dat we 20 minuten later zonder te betalen het café verlieten om naar de gate te gaan.

De reis verliep soepel. Het vliegtuig was maar voor de helft vol, dus iedereen had genoeg plek. Een gore maaltijd en drie films later waren we op het vliegveld van Washington. Aldaar werden we weer grondig gecontroleerd. Één of andere domme Nederlandse kut liet haar handbagage ergens in het midden van de hal staan, waardoor en bijna paniek uitbrak bij het security personeel, maar gelukkig voor Sharkee en mij (Ivo en Mikey stonden in een andere rij) kwam ze jankend terug en nam de baby blauwe koffer mee. En wij konden door naar Orlando. Twee uur later werden we daar op het vliegveld verwelkomd door onze vriend Christian van The Hi-Life. Hij woont in Orlando en had ons uitgenodigd om enkele dagen bij hem te slapen. Maar voordat we naar zijn huis gingen, moesten we nog even ons vervoer voor de komende drie weken ophalen bij Dollar autoverhuur. Vervolgens reden we in onze aars-lelijke Dodge minivan (automaat natuurlijk) naar Taco Bell, want dat hebben we thuis niet. Vol met Mexicaans fastfood gingen we ook nog even naar de Walmart voor sokken, slaapzakken en bier. En toen door naar de suburbs van Orlando, waar Christian zijn mega appartement zich bevond. Twee Bud Light’s later lag iedereen op bed

Want de volgende dag stond er een boel op het programma. Afgezien van Mikey had namelijk niemand instrumenten meegenomen. We mogen gebruik maken van de backline van The Queers, maar uiteraard moeten we zelf drum-breakables en gitaren plus kabels regelen. Dus op naar Guitar Center, alwaar Christian de manager goed kende. Scheelde toch zo’n 15% op de hele rekening. Squiers voor Sharkee en mij, ijzeren bekkens voor Ivo en een tas vol snoeren en snaren rijker gingen we weer naar de Walmart voor een Tom Tom XL van slechts 80 dollar, daar kan je niet voor sukkelen!

Desalniettemin, genoeg geld uitgegeven, tijd om ze verdienen. Vanavond stond de eerste show gepland, anderhalf uur ten oosten van Orlando, in The Orpheum in Tampa, Florida. Daar we geen idee hadden hoe laat we er moesten zijn, besloten we lekker Nederlands vroeg te komen. Toen we om half 4 s’middags bij de club aankwamen was alleen de schoonmaker er. Uiteindelijk zouden The Queers pas om 10 uur s’avonds aankomen en speelden wij over de backline van de eerste band Black Cat Lounge. Ook dat is punkrock, mensen.

Onze show was wat rommelig, maar de 150 man tellende, ietwat freaky publiek scheen het te waarderen. Tijdens de Queers show kwamen een hoop mensen bij de merch langs. Holland vindt iedereen interessant. Nee, we komen niet uit Amsterdam. Ja, ik rook weleens wiet. Gezellige avond, leuke club, geen gratis bier. Om half één gingen de lampen aan en werd iedereen naar buiten gepleurd. De baas betaalde ons, The Queers gaven ons de riders voor de rest van de tour, en de vier Nederlanders namen afscheid. Anderhalf uur later belden we aan bij Christian. Toch wel fijn, zo’n eigen huis.

Een jetlag daarentegen is minder. Na drie uur Facebook, Vi.nl en Nu.nl stond ik om 9 uur alweer onder de douche. Een dag voordat de tour begon, was ik terug gekomen in Nederland uit Thailand. Het tijdverschil tussen Bangkok en Orlando is 12 uur. Hakt erin, maar laten we elkaar geen mietje noemen. Ivo had tijdens de eerste show gelijk zijn bass-pedaal gemold, dus konden we gelijk weer terug naar Guitar Center. Had ie maar naar Drum Center moeten gaan. Heel de dag een beetje rondgehangen, weer naar Taco Bell gegaan en ook nog een Target supermarkt bezocht. Lekker Amerikaans.

De show van vandaag zou plaats vinden in The Social in Orlando, zo’n 15 minuten van Christian’s huis. Toen we daar om 6 uur aankwamen waren we wederom de eerste. Maar de Queers arriveerden gelukkig snel. Slecht nieuws was dat zowel de bas als de 2e gitaarversterker het hadden begeven. Gelukkig mochten we alles lenen van de eerste band van de avond, Larf. Zo gezegd, zogedigidaan yo! Larf speelde erg goed. Zack van Dear Landlord was langs gekomen, toen ie hoorde dat we speelden, en ook Mikey en Angie van de Hi-Life waren van de partij. Onze show ging een stuk strakker dan de avond ervoor, en de Social was lekker gevuld, mannetje of 200. Tijdens de Queers show deed een heel Amerikaans uitziend mannetje een huwelijksaanzoek aan zijn veel te jonge vriendin, om vervolgens de zanger van The Queers te high-fiven nadat ze JA had gezegd. Jerry Jerry Jerry! Het werd goed druk bij de merch, en de XL shirts gingen als warme broodjes. Maar van een afterparty hadden ze niet gehoord. Dus zijn we na de show nog even langs een echt Mexicaans restaurant gegaan. En toen weer slapen.

Op dit moment rijden we naar Miami, waar we vanavond spelen. Vanmorgen hebben we eerst een Hartke versterker gekocht voor Sharkee. Afscheid genomen van Christian, die misschien later op de tour nog naar Ohio of New Jersey komt. En gegeten in een echte Amerikaanse diner, met een oude serveerster en onbeperkte refills. Stay tuned for more rock n roll.

 

Kevin Aper, 15-1-2011


Reacties

Gepost door: xroldx Gepost: 18-01-11 10:12:50
Mooie verhalen.
Gepost door: ltgdaan Gepost: 18-01-11 10:31:54
Inderdaad, mooie verhalen.
Gepost door: duip Gepost: 18-01-11 10:55:20
zeker mooie verhalen
Gepost door: snusnu Gepost: 18-01-11 11:43:33
nice
Gepost door: denthemanz Gepost: 18-01-11 21:45:18
kick ass!! en trek in Taco Bell op een of andere manier.............
Gepost door: tom Gepost: 19-01-11 09:07:55
Sharkee aan de Squier en Hartke... heeft ie het niet zwaar? Leuk leesvoer verder!
Gepost door: demol Gepost: 19-01-11 12:29:28
"Ja, ik rook weleens wiet" hahaha, yeah right!!! klinkt gezellig allemaal! en waarom zou de Sharkee in hemelsnaam een Hartke versterker moeten?? Verder niets mis met Squier!!
Gepost door: erikpokerface Gepost: 19-01-11 22:54:04
vet! klinkt mooi
Gepost door: php Gepost: 22-01-11 13:24:10
Mooi man!
Gepost door: torente Gepost: 27-01-11 20:28:34
hahaha kikke, je kan altijd nog schrijver worden als je daar niet helemaal doorbreekt.
Gepost door: xreventesx Gepost: 11-03-11 12:16:22
Leuk =) hadden jullie van tevoren gepland om nieuwe gear te kopen in Amerika?

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact