Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Apers on tour in the USA #3

30-01-11 21:28:00 / door pureandsimple / band: The Apers

The Apers on tour in the USA #3

Ai ai ai, de tijd vliegt als je onderweg bent. Inmiddels zijn we 8 shows verder dan waar het vorige tourreport ophield. Eens kijken wat ik allemaal nog weet. De show in Richmond was erg cool. Het was dinsdag avond en het publiek in The Camel ging niet helemaal los, afezien van een hardbloedende dude in de éénmans-pit. Maar de mensen bleven staan, zongen mee en kochten na afloop ook nog wat cd’tjes en shirts. Voor de show hadden we chicken wings gegeten zonder botjes, en die waren wel echt spicy.

Na de show werden we voorgesteld aan een hoop mensen van Interpunk, die ons uitnodigden om de volgende dag langs te komen. Een blowtje en wat biertjes later, gingen we op zoek naar een motel. Het was inmiddels een uur of 4, en de parkeerplaats stond vol met Mexicanen die alweer gingen werken.

 

Woensdag 19 Februari om 12 uur belden we aan bij het grote pand van Interpunk. Onze nieuwe vrienden gaven ons een tour door het magazijn. De grootste verzameling punkrock en hardcore shirts ooit! We mochten zowaar enkele dingen uitzoeken, gratis! We namen afscheid en gingen op weg naar Washington DC. Eigenlijk waren we van plan om al eerder te gaan en een beetje de tourist uit the hangen, maar de Chinese president was in de stad, en men had ons verteld dat het erg druk zou zijn.

Dus maar direct naar de club van de avond, The Black Cat, voor een deel eigendom van Dave Grohl! We werden vriendelijk verwelkomd, mochten kiezen welk bier we in de kleedkamer wilden en of we honger hadden. Dat gebeurt niet zo vaak in de USA. Bier kregen we, en Cheeseburgers ook The Queers kwamen binnen. The Sick Sick Birds openden de avond, punkrock met een dikke knipoog naar The Cure. Er waren enkele bekenden gekomen en onze show ging wederom super. Daarna lang bij de merch gehangen, Apers en Queers zooi verkocht.

 

Toen de avond op zijn eind liep, bood iemand een slaapplaats aan. Het was er naar zijn zeggen schoon, warm, er was genoeg plaats en er waren geen dieren. Een uur later stonden we in het gore, uitgewoonde, bomvolle appartement, waar ook nog eens kakkerlakken liepen. Maar het was laat en ik had nog wiet, dus kropen we in onze slaapzakken. Slaap lekker.

 

Van Washington naar Philadelphia. Het was inmiddels echt een stuk kouder geworden, dus aangekomen in Philly, zochten we gelijk een Ierse pub op. We kregen kerstballen als souvenirs en gingen naar de club. Een dikke rock n roll bar, The Barbary genaamd, in een totaal vervallen wijk. Onze vrienden The Sheckies uit New Jersey speelden eerst en hadden veel bekenden mee genomen. Onze set werd goed ontvangen, en na de show werd er lekker gefeest. Om 10 uur waren The Queers klaar en gingen we de stad in voor Philadelphia Cheesesteaks. En toen door La Quinta Inn.

Veel tijd hadden we niet de volgende dag. Sharkee ging kijken voor een winterjas, en ik kocht een nieuwe broek bij Ross Dress For Less. De show van vandaag was in Hoboken, New Jersey. Het was echter een early show, die ook weer op 10 uur afgelopen moest zijn. Twee bands op het programma, wij en The Queers. Hoboken ligt naast New York, en er lag mega veel sneeuw. Toen wij de bühne beklommen kwam het publiek langzaam binnen, maar de mensen die er waren, trokken het goed. The Queers gingen vol gas, en om 10 uur stonden we de backline in te laden.

Ivo ging naar vrienden in Manhattan, en de overige 3 gingen naar het appartement van onzed vriendin Olivia in Queens. Daar trokken we allemaal onze joggings broeken aan, rookten een dikke joint en speelden Asshole tot 4 uur in de morgen.

 

Om 10 uur ging de wekker, want het was NYC bezoek dag. Zowel Sharkee als Mikey waren er nog nooit geweest, dus bezochten we Times Square, het Empire State Building en gingen we met de boot langs het Vrijheidsbeeld. Ook gingen we met een taxi en met de metro om onze Big Apple experience compleet te maken. De limousine Taxi kostte ons 40 dollar, dus werden we ook nog effe New Yorks getild. Dat gebeurt je één keer.

Wederom een vroege show vandaag, in the Mercury Lounge in Manhattan. We waren iets te laat, de eerste band was al aan het soundchecken, dus hoefden we niks meer te doen. Tegenover de club was een Nice Guy Eddie bar, alwaar we de tot nu toe beste hotwings van de tour gegeten hebben. Daarna lekker gepunkrockt. Veel oude bekenden (In 2003 speelden we al in NYC) die ons na de show meenamen naar een bar, alwaar we tot diep in de nacht bier dronken. Toen weer terug naar Olivia’s appartement.

Voordat we onze reis de volgende morgen konden vervolgen naar Cambridge, moesten we  eerst nog ff een oude bank van Olivia bij het grofvuil zetten. Om één of andere reden trok de buurman dit slecht en schold me uit. Can’t we all just get along, kut Amerikaan? Gelukkig liep het met een sisser af, en reden we 3 uurtjes later het gezellige Cambridge binnen. De bar TT The Bears was direct naast de club waar we in 2003 met de Groovie Ghoulies speelden.

Twee uur later kwamen de Queers ook aan, en begon alles weer opnieuw. Inladen, merch opzetten, nieuwe snaren op de gitaren. Er was een filmploeg aanwezig, die een film over Screeching Weasel aan het maken waren. Voor een zondag werd het lekker druk, schat zo’n 150 man. Eén van de bezoekers was Perry van Travoltas, die nu in Boston woont. Goed om hem te zien. Ook was de gitarist van The Guts in het huis, en vele Facebook bekenden. Het voorpramma van de avond was de nieuwe band van ex-Mr. T Experience bassist Joel. Maar die rockten niet echt. The Apers daarentegen werden als verloren zonen binnen gehaald en ondanks wat technische problemen, ging het super.

Tegen een uur op 1 gingen de lichten aan en reden we met Wimpy, de oude zanger van The Queers, naar zijn huis in Rye, New Hampshire. Een uur later stonden we in de middle of nergens, zo’n -20, voor het huisje. Wimpy’s ex-vrouw had Grolsch en speculaas gekocht, en Wimpy toverde een grote zak wiet en een pijp te voorschijn. Hallelujah!

 

Op maandag ochtend werd ik wakker op een piepschuim matras, ergens in een kamertje. Wimpy was ontbijt aan het maken, en daarna liepen we even naar het strand. Het was zo koud dat de zee bevroren was, te fuckin sick voor woorden. Nog even snel naar de Walmart voor grote tassen, mutsen en wanten. En door naar Portland, Maine, weer 1.5 uur in het noorden.

Onder Noordpool-achtige omstandigheden arriveerden we in het met sneeuw bedekte stadje. Uiteraard waren we weer de eerste bij de club, maar we kregen Budweisers en gelijk een slaapplaats aangeboden, één “Block” verder. Eerste band van de avond was Kurt Baker van de Leftovers met zijn nieuwe band. Gitarist was Geoff Useless van The Guts, dus het was een gezellig weerzien met vrienden. Hun band was aardig. Het was echter nog steeds ijskoud, ook in de club. Voor de verandering dus geen doorgezweet shirt! Wel een meisje die compleet onverwacht haar tieten liet zien tijdens onze show.

Mikey en ik werden uitgenodigd om nog wat te roken buiten, maar met -15 buiten is dat ook minder leuk. Na het laatste liedje van The Queers was het feest snel voorbij. Het was immers ook Maandag. Wij gingen met onze dronken host mee naar haar huis. Helaas was ze slotcode van haar deur vergeten, dus stonden we een kwartier langer dan nodig in de vrieskou. Eindelijk binnen, schoot ze gelijk in haar pyjama, en struikelde over één van onze koffers. Toen ze eindelijk was gaan slapen en het licht uit was, pleurde Sharkee met heel zijn slaapfauteuil om. Een hilarisch einde van een toch al erg leuke dag.

 

De volgende dag zou minder worden, sowieso zwaarder. 7 uur gereden van Maine naar Montreal in Canada. Over allemaal ondergesneeuwde weggetjes in onze auto uit Florida met zomerbandjes. En met een compleet gore voorruit, omdat ze in Florida geen anti-vries in de ruitenvloeistof doen… Al ietwat gespannen bereikten we een mini-grens overgang, om daar vervolgens 2 uur lang te worden verhoord. Alles ging de mini-van uit en onze platen, CDs en t-shirts werden gevonden. We bleven echter volhouden dat we op vakantie waren en alles voor promotie van Mikey’s band The Apers was.

 Dus konden ze niks anders dan onze paspoorten te voorzien van stempels en ons een goeie reis te wensen. Beetje jammer dat het inmiddels donker was, weer een stuk kouder en dat het ook begonnen was te sneeuwen. Twee uur lang reden we zonder radio met gevaar voor onze levens door het Franstalige deel van Canada. Maar we hebben het gered, en de show in L’Esco was te gek. Zonder The Queers weliswaar, maar met een hoop mensen die speciaal voor ons waren gekomen. Na afloop gingen we met de promoter, een roadie van Guerilla Poubelle mee, lekker slapen.

 

De komende 4 dagen zijn we nog in Canada. Vanavond zijn The Queers er ook weer bij, en vanag morgen spelen The Riptides ook 3 keer mee. Ik heb er zin in.


Reacties

Gepost door: corjan Gepost: 01-02-11 10:08:05
echt megafan vn het tourverslag!
Gepost door: pureandsimple Gepost: 01-02-11 11:16:18
Same here!! Supergoeie gast ook trouwens.
Gepost door: gertje Gepost: 01-02-11 12:07:35
Mooie verhalen ! succes de laatste dagen !
Gepost door: georgew Gepost: 02-02-11 13:29:08
Mezelf weer een vreetkick gelezen!
Gepost door: puntig Gepost: 03-02-11 17:15:38
blijft leuk om al die spannende verhalen te lezen!
Gepost door: wokkel Gepost: 04-02-11 19:17:39
Koel verhaal!
Gepost door: denthemanz Gepost: 04-02-11 19:42:47
fuck yeah, the Apers rule!!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact