Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Apers final USA report

18-02-11 14:20:00 / door pureandsimple / band: The Apers

Apers final USA report

Precies twee weken geleden schreef ik ergens tussen West-Virginia en North Carolina het vorige deel van het Apers in de USAight tour report. Inmiddels zijn we dus 14 dagen, twee shows, een terugreis en een dikke jetlag verder. Tevens ben in 5 dagen na thuiskomst ook verhuisd naar Innsbruck, Oostenrijk, en ben hier aan het zoeken naar werk en een woning. Maar goed, eens kijken wat ik me nog herinner…

Vrijdag avond 4 februari 2011 reden we met de schemering Asheville, North Carolina binnen, op zoek naar The Get Down. Van The Queers hadden we al vernomen dat de show compleet uitverkocht was. Bij aankomst wisten we ook waarom. The Get Down was met voorsprong de kleinste zaal waar we deze tour hadden gespeeld. De eigenaresse vertelde ons dat haar man, een grote Queers fan, jarig was en ze ons daarom geboekt had. Geniaal! Slechts 75 waren er verkocht, dit had wel ietsjes meer mogen zijn, maar inmiddels kennen we de Amerikanen wat beter...

The Queers arriveerden en het gebruikelijke scenario van uitladen, opzetten etc. speelde zich nog eens af. We kregen gore pizza en gratis bier, speelden Asshole met Justin van The Queers en wachtten tot de eerste band ging beginnen. Een vriendin van een vriend kwam langs en het werd langzaam aan druk. The DiMarcos bleken de band te zijn van de jarige job, en dat was ook gelijk de enige reden waarom ze vanavond speelden. Onze show werd een wilde, met allemaal gasten die continu op het podium vielen. Het publiek vond het te gek, en wij ook.

Daarna logischerwijze The Queers, die deze keer echt alles uit de kast trokken. Na 22 shows gezien te hebben deze tour, blijft het indrukwekkend om te zien hoe Joe Queer, toch al de 50 gepasseerd, avond na avond punkrock hits op het publiek blijft af vuren. Een ware inspiratie! Zeker als je weet, dat hij zelf ook bijna alles rijdt en de merch bijhoudt. Na de Queers show, werd er razend snel ingeladen, en vertrokken onze tour buddies alvast naar Atlanta, zo’n 3 uur rijden. Joe woont daar en wilde snel naar huis.

Ons huis voor de nacht was een heel vies en goor motelletje, 800 meter verderop. Dus gingen wij nog niet naar huis. In de kroeg waren alleen de lelijkste alcoholisten nog over, en die zijn vaak gezellig. Nog even snel met Mikey en twee Ami’s op de parkeerplaats wat geblowd, en toen nog onder het genot van gratis bier uren lang dronkemans verhalen aangehoord. Top avond!

En toen was de laatste dag daar! Bruin water uit de kraan in de badkamer zorgde voor een dikke realiteit check. Atlanta, here we come! Van de reis kan ik me niet zoveel meer herinneren, alleen dat we weer bij Arby’s gegeten hebben, en dat het Ivo niet smaakte. In Atlanta hadden we problemen met het vinden van de club. Dezelfde straten hebben in de USA vaak een West en een Oost deel. Wij Oost, diep in de ghetto, club west in het Little Five Point district, oftewel het party gedeelte van Atlanta. Veel te vroeg waren we daar, dus eerst naar het vliegveld, zo’n 20 km verderop, om daar een hotel te zoeken. Gevonden, koffers ingeruimd, auto opgeruimd en toen naar de club.

Daar was ook nog niemand. Dan maar lekker de tourist uithangen in het alternatieve Little Five Point. Uiteindelijk bleek het allemaal van die hippie crap en trendy shit te zijn, en zaten we binnen 20 minuten in een indiaas restaurant, daar niemand meer aan burgers en tacos kon denken. Heerlijk gegeten, wel wat aan de spicy kant, en naar de club. The Queers kwamen aan, we namen een foto met zijn allen, en Wimpy stelde ons voor aan een grote chick die profesioneel roller derby had gespeeld. Nothing to fuck with yo!

De openings band, Posey & The Party Pirates, zagen eruit als een mix tussen Delivrance en Hitlerjugend, en speelden ultra slechte punk met Misfits en Screeching Weasel invloeden… Trek uw conclusie. Voor ons was het de laatste show van de tour, en we besloten flink gas te geven. Het publiek werd erbij betrokken en na 2 songs was het één grote hossende massa. De club was bomvol, en er mocht ook nog eens gerookt worden. Na de show werd ik uitgescholden door een dronken chick omdat ik niet Joe Queer was, maar verkochten we wel alle resterende merchandise. CD’s weliswaar voor 5 dollar, maar meenemen is ook dom.

De avond liep op zijn eind, we namen afscheid van Joe, Dave, Justin en Wimpy, dronken nog een paar biertjes, verkochtten mijn basgitaar en Ivo’s bekkens, en reden met een lege achterbak terug naar het hotel. De volgende dag verliep alles soepel. De auto werd teruggebracht, gitaren van Mikey en Sharkee werden ingecheckt en we dronken nog een biertje op de vluchthaven van Atlanta. Ook nog een paar in Philadelphia en toen was het rechtstreeks door naar Amsterdam, in een vliegtuig wat praktisch leeg was.

Conclusie? 23 shows, 20 met de Queers, allemaal te gek! Echt een goeie tour was het, Sharkee heeft perfekt werk geleverd, en is tevens een hele goeie gast, fun om mee uit te hangen. The Apers zijn weer een beetje bekender in de USA, en we hebben het ook nog eens naar ons zin gehad. Afgelopen week hebben we te horen gekregen dat The Queers ons graag weer meenemen als ze in Juni van dit jaar 10 shows in Californië en Nevada doen. Uiteraard zal ik dan weer met plezier een dagboekje bijhouden voor punx.nl! Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer maar weer!

 


Reacties

Gepost door: pureandsimple Gepost: 18-02-11 15:25:37
SUPERCOOL dat er weer een verhaal is, maar kut dat het alweer de laatste is. MEGAGOED leesvoer en siked voor meerdere tourreports!
Gepost door: corjan Gepost: 18-02-11 15:48:04
ben nu al benieuwd hoe de taco's/burgers jullie bevallen in california!!!
gave verhaaltjes!
Gepost door: tonzo Gepost: 19-02-11 10:54:54
Vette verhalen uit het wondere leven van Kevin Aper..
Gepost door: vandal Gepost: 20-02-11 23:21:23
Was tof om te lezen, thanks.
Gepost door: denthemanz Gepost: 25-02-11 23:51:06
Fuckin geniaal man !! zou mooi zijn jullie te zien in Vlaardingen met Rock n Ramps festival!!
Gepost door: dikke Gepost: 29-04-11 20:18:13
leuk

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact