Atlas Losing Grip - State of Unrest

06-06-11 08:00:00 / door trilob / band: Atlas Losing Grip / album: Atlas Losing Grip - State of Unrest (2011)

Atlas Losing Grip - State of Unrest

CD van de week Week 23 2011

Mijn liefde voor skatepunk (en dan vooral persoonlijke favoriet Satanic Surfers) zal bij menigeen hier op punx wel bekend zijn. Atlas Losing Grip doet het hier dan ook erg goed. 'Shut the World Out' zorgde al voor meerdere kippenvel momentjes en de toevoeging van de vocalen van Rodrigo Alfaro op 'Watching the Horizon' bracht deze band naar een nog hoger level. Maar na tig reviews gelezen te hebben waarin deze band bestempeld word als de nieuwe Satanic Surfers en waar deze band gepromoot wordt op verschillende sites met het label ex-Satanic wordt ik een beetje moe. Ik denk dat we deze geweldige band tekort doen door ze deze stempel te geven. Zonder Rodrigo was deze band namelijk ook al een topper in het genre. Al begrijp ik natuurlijk wel waar deze vergelijking vandaan komt. 

De weg die ALG is ingeslagen met 'Watching the Horizon' smaakt in huize Trilob naar meer. Naar heel veel meer. Met 'State of Unrest' moet ALG laten zien dat ze de kwaliteit en intensiteit, die de EP heeft, nu dertien nummers lang vast kunnen houden. 

Hier lijken de heren absoluut geen moeite mee te hebben en poepen ze gewoon de beste skatepunk cd van de laatste jaren uit! Misschien is het wel de beste cd aller tijden maar die conclusie kan ik pas over langere tijd trekken. Voor alsnog ben ik helemaal in de wolken en sinds State of Unrest uit is hebben andere bands geen speelminuten meer gekregen. De jaren 90 skatepunk sound heb ik echt gemist en ik waan me weer terug in de tijd waar (Zweedse) punkrock dagelijkse kost was in de minidisc of de discman. De beste melodische vocalen, de genadeloze koortjes, de beste drummer van dit moment, de afwisseling in de nummers en het (over het grootste gedeelte) snelle gitaargeweld vervelen geen moment en na 40 minuten baal ik als een stekker dat het er al weer op zit.

Waar Marnix en Daan al een dikke voldoende aan vorige releases gaven doe ik er nog een schepje bovenop. Niet iedereen zal het met me eens zijn maar deze band krijgt van mij gewoon een dikke 10! Misschien dat de euforie nog wat zal zakken, maar ik roep nu gewoon heel hard: TOFSTE BAND OOIT!

Luister hier de volledige plaat.

Score: 160/100

<< New Pokerface - Swingers Citizens Patrol - 2006 - 2011 Discography >>

Reacties

Gepost door: andy Gepost: 06-06-11 09:42:29
Geen perfecte score waard makkelijk zat.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 06-06-11 09:49:09
Ach... Altijd dat gezeik om die scores. Ik denk dat een perfecte plaat niet bestaat, maar dit is 1van Dirk's favo bandjes en 1 van de beste melo-skatepunk bands die er nog zijn. Klaar.
Gepost door: andy Gepost: 06-06-11 10:11:11
Sowieso, maar perfecte scoren toont niet van objectief een plaat bekijken, no offence naar Dirk natuurlijk en vind de review ook mooi om te lezen. vind 100% wat jammer ik bedoel zelfs The Farts keeg van Jelle maar 99% dat zegt wel wat!
Gepost door: ltgdaan Gepost: 06-06-11 10:12:40
Kritische noot is dat ALG met State of Unrest zich nu wel schuldig maken aan een modern-age skatepunk valkuil, waar ze dat met Watching the Horizon niet deden; ellenlang technisch gitaargepriegel wat nergens bijdraagt aan de nummers. Desalniettemin, ongetwijfeld ALLER beste band in het genre, met name door de zang.
Gepost door: trilob Gepost: 06-06-11 10:31:28
Groot fan van het ellenlang technisch gitaargepriegel!
Gepost door: innosencepunkrocker Gepost: 06-06-11 11:37:43
Wat dirk hierboven zegt!
Gepost door: ltgdaan Gepost: 06-06-11 13:12:58
Dat zal ook best, maar de kracht van Watching the Horizon lag juist in de balans tussen muzikaal en songwriting. Juist omdat het om liedjes ging i.p.v. technische uiteenzetting was ALG tof. Nu lijkt het net of de inspiratie weg is en dat er, om deze leegte te vullen, maar geleund wordt op instrumentaal geweld.
Liedjes als Unrest zijn niet voor niks de hits van deze plaat.
Gepost door: cin Gepost: 06-06-11 13:13:03
+1 !!
Gepost door: cin Gepost: 06-06-11 13:15:12
Ja zeg, ff snel een comment voor mij plaatsen =P Die +1 was voor Groot fan!
Gepost door: cleany Gepost: 06-06-11 13:35:18
ik vind het wel een erg lekkere plaat, maar 100 is denk ik wel iets overdreven...ik zou 80 doen.
Gepost door: puyol Gepost: 06-06-11 14:57:00
Beter dan Satanic Surfers?
Gepost door: trilob Gepost: 06-06-11 15:34:17
Op dit moment zeker ;-)
Gepost door: wokkel Gepost: 06-06-11 16:24:22
Gepost door: pix Gepost: 06-06-11 16:45:32
Sinds Jera ben ik 100/100 fan.
Gepost door: puyol Gepost: 06-06-11 18:40:09
Als het beter is dan Surfers dan pik ik dit schijffie wel ergens op... Maar ik geloof er niks van Trilob!
Gepost door: puntig Gepost: 06-06-11 18:46:32
een van de bruutste bands van europa zeker wel
Gepost door: wokkel Gepost: 06-06-11 22:49:43
Hmmmm.... Ik zie dat ik op mijn werk tijdens het kakken niet alleen deze recensie heb gelezen, maar ook een leeg bericht heb gepost.
On topic. Album één keer geluisterd en klonk goed. Voor meer oordeel eerst meer luisteren.
Gepost door: riekus Gepost: 06-06-11 22:53:58
supergoede band, maar de Dirk mag wel even op zijn spelling letten. Die Zweden moeten dit door google translate trekken om het te snappen, en een verkeerd geplaatste d / t of is dan funest! En dan nog daarbovenop: discman? gast, Walkman! een 80/100 voor deze review
Gepost door: ltgdaan Gepost: 06-06-11 23:01:49
Riekus, we hebben het hier over 90ties; discman dus. Walkman deden we in de 80ties!
Gepost door: riekus Gepost: 07-06-11 00:12:35
bij ons in het dorp had je toen gewoon een walkman. Fryslan he, wij liepen 10 jaar achter
Gepost door: triplezero Gepost: 07-06-11 00:30:01
Ik heb allebei nog en prefereer discman.
Gepost door: trilob Gepost: 07-06-11 08:56:34
spelling is niet punk!
Gepost door: trilob Gepost: 07-06-11 09:11:49
en google translate heeft geen enkel probleem met mijn spelling trouwens!!

Here the men seem to have absolutely no problem pooping, and they just skate the best punk album of the last years!
Gepost door: paal Gepost: 07-06-11 13:02:19
Het is trouwens ook erg cliche om in de review te vermelden dat ze vaak bestempeld worden als ex-Satanic Surfers. Ik zit er overigens helemaal niet mee. Satanic Surfers had een grote fanbase en je zou gek zijn als je hier geen gebruik van maakt. De term ex-Satanic Surfers is alleen een lokkertje om aan te geven dat de muziek in de stijl van Satanic Surfers is. Wanneer iemand vervolgens de muziek checkt en leuk vindt, gaat deze echt niet de platen van Atlas Losing Grip bij de platen van Satanic Surfers zetten, omdat deze de naam Atlas Losing Grip niet kan onthouden. Voor de rest puik reviewtje dirk, maar 100/100? Ben ik het niet helemaal mee eens. Ik ben groot fan, maar Sate Of Unrest viel me toch enigszins tegen. Ik hou van de stem, ik hou van de melodieen, ik hou van de meezingcoupletten, maar op 1 of andere manier vloeien de liederen niet zoals ze dat deden op Watching the Horizon. Zo, nu ik mijn ei kwijt ben, ga ik maar eens de nieuwe plaat bestellen. Luisteren naar deze muziek mensen!!! apetjo
Gepost door: georgew Gepost: 07-06-11 13:52:26
De drummer van ALG stond op groez nog te bedelen om bonnen, dat, of een vriend van me is opgelicht middels een goed verhaal. Deze wordt uiteraard weer gekocht, al moet ik wel zeggen dat ik SS véél vaker draai. Op 1 of andere manier vind ik deze muziek niet meer bij de 21ste eeuw horen; skatepunk zit er op, geldt ook voor This Is A Standoff e.a..
Gepost door: paal Gepost: 07-06-11 14:11:19
Je vindt de muziek niet meer horen bij de 21ste eeuw? Dit moet je toch wel ff nader verklaren... Waarom hoort het niet meer in de 21ste eeuw? We hebben het hier niet over racisme, dood door ophanging, negeren van anticonceptiemiddelen of iets in die trant..
Gepost door: trilob Gepost: 07-06-11 14:12:31
Vroeger was alles gewoon beter paal...
Gepost door: ltgdaan Gepost: 07-06-11 14:20:28
"...maar Sate Of Unrest viel me toch enigszins tegen. Ik hou van de stem, ik hou van de melodieen, ik hou van de meezingcoupletten, maar op 1 of andere manier vloeien de liederen niet zoals ze dat deden op Watching the Horizon."

Spijker op de kop
Gepost door: trilob Gepost: 07-06-11 15:36:58
Oneens. ;-)
Gepost door: effehoor Gepost: 07-06-11 21:41:53
Gepost door: effehoor Gepost: 07-06-11 21:42:10
dat vind ik van de band!
Gepost door: trilob Gepost: 07-06-11 23:48:22
je hebt er geen woorden voor? zo goed?
Gepost door: davidpoison Gepost: 08-06-11 09:37:01
komiek Trilob ontneemt me de zin om deze band te gaan checken eigenlijk.
Gepost door: trilob Gepost: 08-06-11 11:42:09
score!
Gepost door: ltgdaan Gepost: 08-06-11 11:49:21
Sowieso, die trilob is niet te vertrouwen. Voorheen vond hij de Watching the Horizon EP zo enorm slecht dat hij de hoofdprijs aan het veel mindere Trust These Hands.. Are Worthless (In-sane) gaf.


Huu huu!!
Gepost door: trilob Gepost: 08-06-11 12:09:31
matig eptje was dat inderdaad
Gepost door: rubenz Gepost: 08-06-11 22:49:40
Mijn eerste kennismaking met ALG en die bevalt erg goed! Ik moet ook even kwijt dat Contemplation nèt Annihilator, dit hoor ik trouwens in meer tracks. écht een leuke plaat!
Gepost door: hansihinterseer Gepost: 20-06-11 09:47:10
Tof album...

Strakke goede muziek, helaas staat daar tegenover hele cliché teksten.

© copyright 2002 - 2017 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew