Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Swellers - Good for Me

27-06-11 13:20:00 / door pureandsimple / band: The Swellers / album: The Swellers - Good for Me (2011)

The Swellers - Good for Me

Ik vind The Swellers een hele gave band. Op de drie albums die ik heb (End of Discussion, Beginning of the End Again en My Everest) mixen ze 2/3 rock met 1/3 skatepunk tot een catchy en fris geheel. Misschien niet heel origineel, maar de band is technisch uitstekend en ook tekstueel heel erg sterk. Hierdoor ben ik de band nauwlettend in de gaten gaan houden.

Op dit nieuwe album klinkt de band nog steeds wel als een volwassen versie van All Time Low met ballen en passie gemixt met Loved Ones, maar dan net ietsjes teveel gepolijst. Hiermee zijn ze voor mij over het randje van te zoet gekukeld. Ook kun je zeggen dat ze net ietsjes teveel punkrock uit hun geluid hebben verloren. Dat is dan misschien jammer voor mij, maar ik denk dat ze (zeker in de VS) hier financieel niet slechter van zullen worden. Het is ook niet gek dat ze na tours met Paramore, Silverstein en Motion City Soudntrack nog poppier zijn geworden, maar ik had gehoopt dat er net nog een klein rauw randje bewaard zou blijven. Het is nu echt een rockband aan het worden en daar hebben we er al wel genoeg van wat mij betreft.

Ondanks alles is het stiekem wel een hele goede plaat geworden. Daarnaast zullen klappers als Runaways en The Best I Ever Had het ook nog steeds goed doen voor fans van het oude werk. Ik heb echter wel het idee dat dit het laatste album van The Swellers is wat ik met veel plezier op zal zetten.

Score: 69/100

<< HeadCat - Walk the Walk... Talk the Talk Midnight Menace - The Static State >>

Reacties

Gepost door: pix Gepost: 28-06-11 09:41:10
Helaas vind ik dat je helemaal gelijk heb.
Gepost door: pix Gepost: 28-06-11 09:41:24
t. ;)
Gepost door: effehoor Gepost: 28-06-11 11:33:06
Ups and Downsizing vond ik, ondanks het hoge Willem Antillectual gehalte, erg goed.
Gepost door: lappetiet Gepost: 29-06-11 09:14:40
Plaat is hier en daar idd wat zoet, maar der staan toch ook echt wel beestachtig lekkere nummers op.... maar dat is uiteraard allemaal een kwestie van smaak ;)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact