Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Midnight Menace - The Static State

04-07-11 04:00:00 / door trilob / band: Midnight Menace / album: Midnight Menace - The Static State (2011)

Midnight Menace - The Static State

CD van de week Week 27 2011

In een goed gevuld Hedon vierde Midnight Menace de release van hun nieuwe album 'the Static State'. Dit feestje werd meegevierd door Tiger Lovemachine,Tenement Kids en ook niet onbelangrijk; heel punkrockend Zwolle en omstreken. Volle bak dus! Midnight Menace had al een aantal nummers het wijde web op geslingerd en zo kon er al geproefd worden van de nieuwe EP. De losse nummers smaken heel aardig, maar ik heb toch een voorkeur voor een volledige cd met kop en staart. Fijn dat ik er een mee krijg om thuis eens goed door de speakers te blazen. Dat dit cdtje ook weer verpakt zit in een puik verzorgd kunstwerkje is een dikke plus!

Sinds de vorige EP 'Fences' heeft de band een gitaristen-wissel toegepast. Waar Kees de honneurs op 'Fences' waarnam is deze schone taak nu weggelegd voor Nangko. Voor de mensen uit het oosten zal hij geen onbekende zijn. Hij heeft namelijk ook gespeeld in 'the Hug' (voor de mensen uit het westen: the Hug was het ouwe bandje van Miss Montreal zangeres Sanne Hans). In MM neemt Nangko ook de backing vocals voor zijn rekening en vult de zang van Heleen prima aan. In de recensie voor Fences heb ik al aangegeven dat de zang van Heleen zich stormachtig ontwikkeld en ze lijkt ondertussen nog steeds niet uitgeleerd. Niet alleen is haar stem nu nog lekkerder om naar te luisteren, ook in de zanglijnen is een duidelijke ontwikkeling gaande. Blijkbaar ben ik niet de enige die het is opgevallen dat ze een aardig nootje kan kraken, aangezien ze ook met Antillectual en Note to Amy een aantal nummers heeft mogen opnemen. Ik zou willen zeggen:  Sanne pas maar op! Heleen komt er aan!

De snelle skatepunk sound van hun vorige EP heeft plaatsgemaakt voor een iets rustigere variant. Nu is het geen verschil van dag en nacht want de voet staat nog steeds stevig op het gaspedaal, alleen wordt hier en daar wat gas terug genomen. The Static State bezit zeven heerlijke punkrock'n roll songs met als persoonlijke favoriet; Wage War Against. De band heeft in mijn ogen een veilige keuze gemaakt om weer voor een EP te gaan, en dat is natuurlijk prima, maar ik ben wel toe aan een full length! En dat is een compliment. Ik denk dat het publiek klaar is voor Midnight Menace en ik denk dat de band klaar is voor het grote(re) publiek, want op dit moment ken ik geen NL band met vrouwelijke vocalen die beter is dan Midnight Menace!

 

Score: 80/100

<< The Swellers - Good for Me Big D & The Kids Table - For The Damned, The Dumb & The Delirious >>

Reacties

Gepost door: cin Gepost: 04-07-11 10:16:06
Vette plaat! Wage War Against is ook mijn favoriet.
Gepost door: kase Gepost: 04-07-11 13:02:17
Heerlijke zomerse plaat!
Ik ben fan!
Gepost door: triplezero Gepost: 05-07-11 11:43:44
Ik ben bang dat de release hiervan compleet ondergesneeuwd is door de nieuwe Tycus (cover) single. Hier in huize van Baardwijk wordt weinig anders meer geluisterd.
Gepost door: trilob Gepost: 05-07-11 17:30:56
tycus en mm zijn natuurlijk niet te vergelijken. ondanks die heerlijke singel van tycus zal tycus toch niet de luisteraars van MM wegkapen. ze zitten in een iets ander vaarwater.
Gepost door: leentje20 Gepost: 05-07-11 17:51:57
haha! <3 Tycus! Hoop echt ooit nog eens met ze te spelen......
Gepost door: lastsunrise Gepost: 05-07-11 19:07:38
Ik ben wel benieuwd!
Gepost door: puntig Gepost: 05-07-11 19:17:30
had ze jammergenoeg gemist optreden van ALG in aloys, opnamens klinken gaaf!

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact