Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Big D & The Kids Table - For The Damned, The Dumb & The Delirious

19-07-11 15:05:00 / door pureandsimple / band: Big D & The Kids Table / album: Big D & The Kids Table - For The Damned, The Dumb & The Delirious (2011)

Big D & The Kids Table - For The Damned, The Dumb & The Delirious

Big D is zeker niet de beste skapunk band die er is. Hoewel de band uit Boston voldoende kids achter zich heeft weten te scharen is het zowel live als op plaat niet altijd even geweldig. Door de jaren heen heeft de band zich echter flink ontwikkelt en ik denk dat de deal met Side One Dummy daar zeker complementair aan is geweest. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de veelkoppige formatie nog altijd mijn hart niet heeft weten winnen en daar zal deze cd, waarvan het artwork vol stoere/ schaarsgeklede dames staat, ook niet voor zorgen. Desondanks denk ik dat dit de eerste Big D plaat is die ik vaker op zal gaan zetten. Alle vorige albums die ik heb gekregen zijn bij het vuilnis gezet.

Muzikaal moet je de band zoeken tussen Buck-O-Nine, Bouncing Souls, Bosstones, Reel Big Fish en Street Dogs in. Met als centrale stijl de zogenaamde derde golf van ska: de skapunk. Hoewel de band zich For the Damned.. wat breder neerzet qua stijl, met uitstapjes naar meer punkrock-achtige tracks, zijn 18 tracks een behoorlijk lange zit. Zanger David McWane en de tekstuele content zijn daarbij de zwakste schakels. Ik denk dan ook dat Side One Dummy wel een betere skapunk band had kunnen tekenen, maar ook met dit album wordt prima zaken gedaan. Liefhebbers van de band (of het skapunk genre) zullen minder te zeuren hebben dan ik en kunnen dit album met speels gemak oppikken.

 

Score: 61/100

<< Midnight Menace - The Static State Alkaline Trio - Damnesia >>

Reacties

Gepost door: xanathos Gepost: 19-07-11 17:23:38
Op zich is het fijn dat ze na hun vorige plaat (die echt rustig was, met veel dub nummers) weer richting het oude werk zijn gegaan. Weet nog niet of het een favoriet is, maar tot nu toe bevalt het wel, ook door de vrouwelijke achtergrondvocalen die deels zijn gebleven. McWanes stem is inderdaad niet de beste, zelfs slechter dan de vorige platen, en tekstueel is het ook niet altijd goed, maar soms zitten er de briljantes tussen waardoor je weer weet waarom je het doet.
Gepost door: puyol Gepost: 20-07-11 13:18:31
Na Good Luck en The Gipsy Hill is dit helemaal niks meer
Gepost door: pureandsimple Gepost: 20-07-11 22:49:32
Ik vond die 1e paar platen van ze juist heel erg matig. Dit klinkt een stuk beter uitgewerkt iig
Gepost door: rancidsuicidemachine Gepost: 31-07-11 19:11:00
Dit album gaat wel weer, de vorige twee heb ik me kapot aan geergerd. Bij deze komen ze weer meer terug bij hun roots maar het is zeker niet wat het geweest is. Gipsy hill, good luck en die ene daarna waren tof. Daarna was het niet meer aan te horen vond ik.

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact