Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Ramones - Musikladen live 1978

24-07-11 15:03:00 / door pureandsimple / band: Ramones / album: Ramones - Musikladen live 1978 (2011)

Ramones - Musikladen live 1978

  Wie is er ondertussen niet bekend met deze legendarische band uit NYC? Jaarlijks komt er nog altijd belachelijk veel prut op de mark waar de naam 'The Ramones' op prijkt. Heel veel daarvan is niet of nauwelijks de moeite. En ondanks dat deze DVD een leuk hebbedingetje is, neig ik te zeggen dat dit ook zoiets is. Maar toch kan ik me ook voorstellen dat er nog steeds voldoende animo is voor dit kleinood.
Als je kijkt naar de 25 tracks op deze release zie je weer eens wat een klassiekers deze band al in de tas had in 1978. Nummers als Rockaway Beach, Blitzkrieg Bop, Sheena is a Punkrocker, Commando, Now I Wanna Sniff Some Glue mogen eigenlijk voor niemand onbekend zijn. Daat zit 'em ook eigenlijk een beetje de kneep: wie zit er nu nog te wachten op een dvd van The Ramones die in 1978 live op Duitse tv spelen? Wie wil voor de zoveelste keer die nummers horen in matige live-variant? Misschien leuk voor die paar mensen die het op 13 septmeber 1978 live op tv hebben gezien of erbij waren? Of voor de die-hard Ramones fans? Een bijkomend probleem is dat het ook niet heel veel meer dan een oude VHS omgezet naar dvd. Dat hoeft ook eigenlijk niet, aangezien er voldoende docu's en andere releases zijn uitgekomen de afgelopen jaren die informatie bieden over de band. Toch wordt het daardoor een beetje een matig product.
Al met al is het niets meer of minder dan dat het pretendeert te zijn: een dvd van een optreden van de Ramones uit 1978 opgenomen voor Duitse televisie. Naast de dvd krijgen we ook nog eens een cdtje van het optreden erbij. Niets meer, niets minder. Zeker niet essentieel, maar ook niet compleet waardeloos.

<< Josh Small - Juke Living With Lions - Holy Shit >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact