Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Riverboat Gamblers - Smash/ Grab

28-07-11 23:34:00 / door pureandsimple / band: The Riverboat Gamblers / album: The Riverboat Gamblers - Smash/ Grab (2011)

The Riverboat Gamblers - Smash/ Grab

Hoewel ik Underneath the Owl helemaal geen slechte plaat vind was het wel eigenlijk een zware teleurstelling voor me. Alles wat ik daarvoor van de Gamblers heb gehoord was namelijk beter. To the Confusion of Our Enemies (2006) zie ik zelfs als de beste punkrockplaat van de 21e eeuw. Dat schept natuurlijk extreem hoge verwachtingen! Al met al blijf ik, ook na Underneath the Owl, nog altijd zeer geïnteresseerd in wat deze band uit Texas uitspookt. Daar heeft de band nu eenmaal teveel kwaliteit voor.

Liefhebbers van ouder werk kunnen voor een deel opgelucht adem halen: de Gamblers hebben het gelikte geluid van het vorige album weer ingeruild voor het 'oude'  rauwere geluid. Als ik echt zou willen zeuren zou ik het geluid van deze EP zelfs ietsjes te rauw en rammelig noemen, maar ook al heeft deze EP bijna een demo-kwaliteit schaadt het de tracks nauwelijks. Wel is het zo dat opener en het minste nummer van de schijf, The Ol’ Smash and Grab, nog minder uit de verf komt vanwege de productie. Maar bovenal is het gewoon niet zo'n sterk nummer. Gelukkig maakt het catchy Parasite Friends wat daarna komt een hoop goed.
Het echte vuurwerk staat echter op de b-kant. Maggie Lea is een heerlijk rockende track welke zo van Something to Crow About zou kunnen kunnen komen. Maar vooral afsluiter Anything But You laat zien dat de band nog altijd extreem goede punkrockliedjes kan maken. En hoewel de melodieuze zanglijnen van Mike Wiebe niet op ieder nummer even sterk vertegenwoordigd zijn houd ik goede hoop voor toekomstig plaatwerk. Laat die full length maar komen!

 

Score: 77/100

<< Soul Control - Get Out Now Toxic Holocaust - Conjure and Command >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact