Cannabis Corpse - Beneath The Grow Lights Thou Shalt Rise

29-07-11 12:58:00 / door pureandsimple / band: Cannabis Corpse / album: Cannabis Corpse - Beneath The Grow Lights Thou Shalt Rise (2011)

Cannabis Corpse - Beneath The Grow Lights Thou Shalt Rise

Mix Municipal Waste, Cannibal Corpse, Morbid Angel, Deicide en cannabis en je krijgt: Cannabis Corpse! Door de bandnaam klinkt het allemaal misschien een beetje suf, maar de pompende deathmetal op Beneath Grow Lights Thou Shalt Rise is alles behalve suf! 

Na intro Visions From The Dank Side gaat het beuktfestijn los met Lunatic Of Pot’s Creation. Ho es? Dit is wel even van een hoger niveau dan dat ik had verwacht! Dat Cannabis Corpse een uitstekend potje metal kon spelen bleek al uit de drie eerdere releases die ik alleen als download heb, maar ik had nooit verwacht dat er ooit nog eens een klapper van dit niveau uit zou rollen. Met name nummers als Blaze Of Torment en titeltrack Beneath The Grow Lights Thou Shalt Rise laten zien wat deze band daadwerkelijk in haar mars heeft. Met bandleden uit Municipal Waste, Battlemaster, Volture en Parasythic zijn het dan ook zeker geen n00bs. Een beetje pingelen en bulderen kun je aan deze gasten dus wel overlaten. Daarnaast zie ik deze band voor het eerst niet alleen maar als onderbroekenlol als ik nadenk over onderwerpen als paranoia, verslaving en het aanbidden van drugs. Maar misschien zoek ik wel ietsjes te ver achter deze band. 

Ondanks alle grappen en grollen kan Cannis Corpse dankzij lompe gitaarpartijen, geile gitaarmasturbatie, uitstekende vocalen en dikke blastbeats met gemak mee met de grotere jongens uit de deathscene. Of ze ook als dusdanig zullen worden geaccepteerd valt te betwijfelen. Deze band is echter het stadium van simpele funband ondertussen allang voorbij.

 

Score: 77/100

<< Toxic Holocaust - Conjure and Command Nekromantix - What Happens in Hell Stays in Hell >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2018 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew