Dan Andriano In The Emergency Room - Hurricane Season

07-08-11 20:30:00 / door pureandsimple / band: Dan Andriano In The Emergency Room / album: Dan Andriano In The Emergency Room - Hurricane Season (2011)

Dan Andriano In The Emergency Room - Hurricane Season

Hoewel ik de stem van Matt Skiba tot voor kort altijd gaver heb gevonden dan die van Dan Andriano is het de laatstgenoemde die als solo-artiest de betere tracks heeft afgeleverd. Dit album van hem met The Emergency Room bewijst dat nogmaals.

Waar veel van die akoestische punkrockers vaak ook vrolijke folkdeuntjes uit hun gitaar plukken blijkt het album Hurrican Season te grossieren in tranentrekkers over dood, verdriet en eenzaamheid. Hoewel nummers als Say Say Say en Me and Denver trouwens wel degelijk een duidelijke folk-vibe hebben is vrolijkheid zeker niet het kenmerk van deze plaat. Ondanks dat ik in de veronderstelling was dat dit semi-akoestisch was zijn er met nummers als Let Me In en On Monday ook elektrische gitaren te horen. Hoewel je, zeker zodra er elektronica om de hoek komt kijken, een link met zijn punkband duidelijk terug hoort staat Dan Andriano In The Emergency Room voldoende bij Alkaline Trio vandaan om op eigen benen te mogen staan. En stevig ook. Dit zou live ook maar zo eens heel erg vet kunnen gaan worden!

Score: 77/100

<< The Rabble - Life's a Journey the Copyrights - North Sentinel Island >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew