The Living Daylights - What Keeps You Breathing

07-08-11 16:33:00 / door pureandsimple / band: The Living Daylights / album: The Living Daylights - What Keeps You Breathing (2011)

The Living Daylights - What Keeps You Breathing

Na Bangers is het nu de beurt aan The Living Daylights om namens het Verenigd Koninkrijk mij te verrassen met een plaat die vele malen beter is dan dat ik had verwacht. Hoewel het niveau van Bangers hier niet gehaald wordt (daarbij is het ook nog eens veel poppier) houden de uitstekende zang en extreme catchyness van de nummers What Keeps You Breathing stevig overeind.

Ik durf zelfs zo ver te gaan dat nummers als Maybe Escapes, Sedative en What Keeps You Breathing mee kunnen met grote Amerikaanse poppunkbands als All American Rejects en Simple Plan. Daarbij heeft The Living Daylights een rauwer randje waardoor het voldoende punkrock is om niet voor wuft uitgemaakt te worden zodra je het luistert. Dit in tegenstelling tot zwakkbands als All American Rejects en Simple Plan.

Het mag duidelijk zijn dat deze band potentieel heeft, maar het is altijd een beetje afwachten of het ook breed gaat worden opgepikt. De muziek is er simpel doch entertaining en bovenal catchy genoeg voor wat mij betreft. Van een ruigere Saves The Day via The Wonder Years en All Time Low tot een meer poppy Polar Bear Club is dit in ieder geval een puike feel-good-poppy-punkrock-plaat die bij een warme nazomer flink wat draaiminuten zal moeten gaan incasseren.

Score: 69/100

<< Ulrikes Dream - Van 9 Tot 5 The Rabble - Life's a Journey >>

Reacties

Gepost door: puntig Gepost: 07-08-11 17:03:15
zeker vette band, je vergeet trouwens dat ze het hele album gratis te downloaden hebben gezet op http://thelivingdaylightsuk.tumblr.com/
dat neemt niet weg dat als ik ze eens live zie zeker ook dit plaatje ga aanschaffen
Gepost door: pureandsimple Gepost: 07-08-11 17:07:49
Als je op \website' onder het albumplaatje klikt kom je daar ook. Hele aardige dudes ook trouwens.
Gepost door: triplezero Gepost: 07-08-11 17:17:19
Komt vinyl nu ook op Shield uit?
Gepost door: pureandsimple Gepost: 07-08-11 17:40:20
Nope. Ik hoorde dag BH9! Records het zou doen, maar het duurt ondertussen wel heel lang...
Gepost door: tom Gepost: 07-08-11 21:26:04
Wat mij betreft een van de gaafste bands van Europa. Ooit nog op hun tweede show gespeeld, toen vond ik het al gaaf, maar door de jaren heen alleen maar beter en beter geworden. Heb de hele plaat nog niet gehoord, maar gok dat ik hem wel een 8 of hoger zou geven.

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew