The Rabble - Life's a Journey

07-08-11 19:35:00 / door pureandsimple / band: The Rabble / album: The Rabble - Life's a Journey (2011)

The Rabble - Life's a Journey

In Nieuw-Zeeland hebben ze ook een band die straatpunkrock'n'roll maakt in een stijl waar eind jaren '90 GMM en TKO groot mee zijn geworden. Daarbij hoort de kanttekening dat The Rabble wel meer is dan 'een bandje in die stijl'. The Rabble is namelijk heel erg goed en laat dat nog maar eens even horen op deze uitstekende nieuwe schijf.

Hoewel ik dan misschien niet zoveel streetpunk meer draai als begin deze eeuw zie ik het album The Battle's Almost Over (2009) als een topper in zijn genre. Life's a Journey, hoewel ik het nog wat extra tijd moet gunnen, klinkt op het eerste gehoor zelfs nog beter. Dat belooft dus wat! Muzikaal gebeurt er dan misschien niets dat we nog niet eerder gehoord hebben en tekstueel gaat het ook over vrij standaard onderwerpen zoals klassenverschillen en andere aanverwante zaken, maar toch is The Rabble een band die de kop boven het maaiveld weet te steken. Ik weet niet exact te vertellen waarom dat zo is, maar kwalitatief is dit zonder twijfel een ijzersterke band en Life's a Journey is daarvan het bewijs. Dus als bands als The Forgotten, Lars Frederiksen and the Bastards, Bombshell Rocks en Far From Finished erg je ding zijn kan dit wel eens je nieuwe favoriete band zijn. Al Barr doet trouwens ook nog mee op deze plaat.


 

Score: 76/100

<< The Living Daylights - What Keeps You Breathing Dan Andriano In The Emergency Room - Hurricane Season >>

Reacties

Gepost door: thasansimeon Gepost: 07-08-11 19:43:26
hopelijk gaat deze wel is in nederland te koop zijn ...
een van de beste bandjes van het moment vind ik .. :)
van de jongere generatie ..
Gepost door: pureandsimple Gepost: 08-08-11 09:33:52
Het lijkt me geen band die je in de Free Recordshop oppikt dus ik zou ergens op internet kijken. Ik ga er vanuit dat ze ook wel weer Europa gaan touren binnen een jaar ofzo.
Gepost door: xanathos Gepost: 10-08-11 10:08:55
In principe kun je bijna alle cd's bestellen bij een cd winkel, of het de frs is of een obscure platenzaak. Zolang er een europese release maatschappij is sowieso, en vaak kunnen ze ook importeren... :)
Gepost door: thasansimeon Gepost: 10-08-11 20:49:39
vorige cd van the rabble konden ze dat niet zeiden beetje jammer hopelijk deze wel .. :)
Gepost door: maniack28 Gepost: 29-08-11 22:10:24
Chazz is cool!

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew