12-09-11 08:13:00 / door pureandsimple / band: Misfits / album: Misfits - (2011)

Ergens was ik best enthousiast toen de nieuwe Misfits op de deurmat plofte. Niet omdat ik verwacht had dat het echt heel goed zou zijn (de nummers Twillight of the Dead en vooral Land of the Dead beloofden immers weinig goeds), maar na het geniale werk met Danzig en de uitstekende platen met Michael Graves op zang blijf ik domweg reuze benieuwd  naar wat deze legendarische band kan brengen. Tegen beter weten in natuurlijk, want alles wat er de afgelopen jaren met Jerry Only op zang is uitgekomen tot nu toe was echt heel erg matig.

Hoewel het artwork van de hand van Arthur Suydam me enorm veel doet denken aan het crimineel onderschatte Doomriders (ik heb echt het idee dat ik dit artwork eerder gezien heb!) is het een prima voorkant voor een Misfits plaat. Ook gezien de spooky titels en typisch Misfits-achtige teksten is er niet zoveel veranderd. Als ik kijk hoe goed de nummers in elkaar zitten en hoe de algehele vibe van de plaat prima bij een typische Misfits plaat past zit het grotendeels wel snor met dit album. Ik denk dat er daarom nog voldoende kids zullen zijn die deze plaat wel trekken. Mij doet het echter te weinig om de loftrompet op te steken. En dat komt puur en alleen vanwege de matige zang waar ik maar niet aan kan wennen. De stem van Jerry Only ligt niet alleen niet lekker in het gehoor, maar het klinkt ook nog eens geforceerd en onnatuurlijk. Je blijft de hele plaat denken dat het met Danzig en/ of Michael Graves op zang zoveel beter had geklonken. En dat terwijl het best heel erg aardige tracks zijn en dus een prima album. Het is alleen dat knagende gevoel dat het zoveel beter had kunnen zijn waardoor ik niet volledig kan genieten van deze plaat. Ik kan dat gevoel nu eenmaal niet uitschakelen en blijf tot aan het einde van de zestien tracks dan ook een beetje het gevoel houden dat ik zit te luisteren naar het zoveelste middelmatige horrorpunk-gezelschap en niet zo zeer naar de legendarische Misfits. Dat is eeuwig zonde, want the Misfits moet als vaandeldrager en grondlegger van het genre op z'n minst een dikke voldoende scoren. The Devil's Rain doet dat nu helaas niet. Terwijl het potentieel er blijkbaar nog altijd wel is.

Score: 60/100

<< Night Birds - The Other Side of Darkness This Is A Standoff - Be Delighted >>

Reacties

Gepost door: davidpoison Gepost: 12-09-11 09:40:08
fuck da' s echt jammer....
Gepost door: ghoulie Gepost: 12-09-11 14:00:08
Haha, inderdaad, moest ook meteen aan 'Black Thunder' van Doomriders denken. Al staat er bij hun wel een paardje bij op. Soit, nooit de hele heisa rond Misfits begrepen dus zal dit ook wel niks vinden. Huppekeej, en nu effe Doomriders door de boxen!
Gepost door: ikbenmic Gepost: 16-09-11 17:49:01
Vond ''Land of the Dead'' best goed te doen nog...tis weer anders dan Graves of Danzig maar ik ga em toch zeker fixe.
Gepost door: snusnu Gepost: 19-09-11 18:38:30
hmmm ik ga m nog wel downen en ff luisteren maar ben indd bang dat ik t qua zang ook onder de maat vindt. Land of thé dead vond ik ook al kut, wat ik niet begrijp want ik vond jerry op project 1950 nog best tof klinken.
Gepost door: davidpoison Gepost: 06-10-11 09:06:19
godver, zit nog maar aan track 4, maar ben ik nu verkeerd en klinkt dit best heel goed? Het doet je afvragen hoe het had geweest met Graves.

© copyright 2002 - 2018 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew