This Is A Standoff - Be Delighted

23-09-11 09:50:00 / door pureandsimple / band: This Is A Standoff / album: This Is A Standoff - Be Delighted (2011)

This Is A Standoff - Be Delighted

Ik wist dat This is A Standoff, uit de as van Belvedere, een band was die heel erg goed is in wat ze doen. Ik heb ze ook wel eens live aan het werk gezien, maar ik heb het nou eenmaal niet zo op de combinatie van melodieuze hardcore met punkrock die sinds de jaren 90 getypeerd wordt als skatepunk. Tja...  Smaken verschillen nu eenmaal.

Hoewel deze band onlangs al in plaatsen als Eindhoven, Groningen en Amsterdam heeft gespeeld staan er ook nog shows in Harlingen, Vlaardingen en Brussel op de planning. Daarom wil ik deze vijf tracks tellende EP eens goed in het zonnetje te zetten, want deze band is live echt de moeite waard. Daarnaast hebben ze wat mij betreft wel wat aandacht verdient, aangezien deze technisch uiterst vaardige punkrockers mij hebben weten over te halen om weer eens skatepunk te gaan luisteren. Ik zit nu al de hele dag met van alles van Atlas Losing Grip tot oude Pennywise rond de cd-speler terwijl ik me verbaas over hoeveel skatepunk ik wel niet in de kast heb staan zonder dat ik er ooit naar geluisterd heb. Ik trek het wel! Maar wat betreft de kwaliteiten van TIAS ben ik vooral positief over hoe energiek en catchy het retestrakke gitaarwerk, de intelligente teksten en het felle drumwerk door de speakers blaast. Waar mensen zweren bij Atlas Losing Grip als hedendaagse skatepunk-koningen doet TIAS het wat mij betreft nog een stukje beter. Ik heb dan ook maar meteen beide full lengths (be Excited (2007) en Be Disappointed (2009)) uit het plastic gehaald en die zijn ook heel erg cool!

Het zou me niets verbazen als het wel een jaartje of tien geleden is dat ik met zoveel plezier naar skatepunk heb geluisterd. En als zelfs een gevallen ziel als ik dit tof vind kunnen de liefhebbers van het geluid iedere This is a Standoff release sowieso blind oppikken (als ze dat niet al gedaan hebben).

 

Score: 79/100

<< Misfits - The Devil´s Rain Joey Briggs - The Traveling Salesman, The Pariah, Me >>

Reacties

Gepost door: pix Gepost: 30-09-11 14:02:41
heldenband
Gepost door: sappigsokje Gepost: 17-10-11 16:02:44
wat pix zegt..

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew