Cyco Miko - the Mad Mad Muir Musical Tour

24-09-11 17:32:00 / door pureandsimple / band: Cyco Miko / album: Cyco Miko - the Mad Mad Muir Musical Tour (2011)

Cyco Miko - the Mad Mad Muir Musical Tour

Suicidal Tendencies is en blijft één van mijn favoriete punkbands aller tijden. Ik blijf de band trouwens structureel een punkband noemen, maar ik denk dat er meer 80s metalheads weglopen met deze band dan punkrock-liefhebbers. Het is mij om het even. De combinatie van hardcorepunk en metal (met een vleugje funk) verveelt mij nooit en iedere echte plaat onder de naam Suicidal is wat mij betreft een schot in de roos.

Hoewel het genie achter Suicidal Tendencies en Infectious Grooves, bekend als 'Cyco' Mike Muir, eigenlijk al ruim 10 jaar geen echte Suicidal album heeft uitgebracht is er nu in ieder geval weer wel een solo-album. Met wat hulp van onder andere Robert Trujillo, Fletcher Dragge en Brooks Wackerman zijn er veertien nummers opgenomen onder de titel The Mad Mad Muir Musical Tour. Na de eerste luisterbeurt valt op dat het album voornamelijk unreleased Infectious Grooves spul bevat. Dat is jammer, want persoonlijk heb ik Infectious Grooves altijd te funky gevonden. Op deze plaat horen we dan ook veel teveel van die Red Hot Chili Peppers-achtige funkyness. Daardoor zou ikzelf deze plaat niet zo snel oppikken, hoewel de nummers All the Way! en Hang On deze plaat nog altijd de moeite waard maken voor de verzamelaar.
Ik ben eigenlijk vooral enthousiast over het feit dat mede door deze release de band weer naar Europa komt. Vanaf 2 november is deze Mad Mad Musical Tour (dus Infectious Grooves, Suicidal en Cyco Miko) in Europa. Dat wil je niet missen! Ik in ieder geval niet.

 

Score: 52/100

<< Blink 182 - Neighborhoods Defiance - The very best of Defiance (and we donīt care) >>

Reacties

Gepost door: lunatic Gepost: 26-09-11 23:11:20
(part one) dan ook 8)

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew