The Apers op Tour de France #2

29-10-11 07:30:00 / door pureandsimple / band: The Apers

The Apers op Tour de France #2

Wegens grote teleurstelling en achterblijvend succes van het vorige tourreport van The Apers doen we het gewoon nog een keer! Dit keer een tourreport van The Apers in Frankrijk, maar daardoor zeker niet minder punkrock. Dit is wat Kevin Aper had te melden over punkrockende stokbrood vreters en meer...

Dinsdag 25 Oktober
Als je stoned bent, is alles comfortabel, maar als je dan de volgende dag op de grond wakker wordt, bleek het niet zo'n goed idee. De helft van de travelparty zat alweer rokend op de bank te gillen, so much for morning freshness. Omdat de douche niet opgehangen kon worden, besloot ik niet te douchen. Maakt ook niet uit, heel de bus stinkt naar de Franse kaas die we elke dag bij de lokale supermarché halen. In ieder geval afscheid genomen van onze host, en op naar Nantes voor meer 'punkrock fun'. De club was snel gevonden en we waren 3 uur te vroeg. Een festival met vijf bands op een dinsdag avond. Het is gelukkig wel vakantie voor de studenten, dus dat beloofde wat. Na een paar biertjes en rondjes Shithead de bus op de stoep gepleurd en uitgeladen. Eerste soundcheck van de tour, want vanavond waren wij de headliners. Na een super diner met verschillende pasta soorten, begon de eerste band, Old School Politics uit Quebec, Canada. Jonge gasten, goeie muzikanten, maar ietwat saai. Daarna kwam Nina's School uit Bordeaux. Beetje hetzelfde verhaal, alleen veel meer actie op het podium en ze zongen in het Frans, dus dan kan je net doen of je alle teksten kent. Los DiMaggios en Sons Of Buddha waren beide erg goed en vermakelijk en toen mochten wij. Het was tegen middernacht en we waren er klaar voor. Uiteindelijk werd het een tamelijk gekkenhuis zowel op het podium als ervoor. Punkrock insanity freakshow, zo zien we ze graag. Na de show nog een vuilniszak vol wiet op de kop getikt, en op het balkom van de promoter, waar we sliepen, nog een dikke joint gerookt. We lagen met 7 mensen op de grond van de woonkamer, Ivo's luchtbed liep langzaam leeg, en onze Franse tourmanager Lolo snurkte als een bezetene. Ben je nou op tour, joh, teringjong?

Woensdag 26 Oktober
Mijn sprekende Nokia wekker deelde mij mede dat het half 11 was. Als een antiloop de badkamer in gesprint, vandaag maar weer eens douchen. Het laatste wat we willen is een leadzanger met dreadlocks. Er waren croissaints en pakken met jus d'orange, oelalalalalala. Snel alles inpakken, bus zoeken en op naar Bordeaux. Los Di Maggios en Sons Of Buddha zouden om 5 uur een akoustische show spelen in een platenzaak aldaar, en daar wilden we graag bij zijn. Wij waren ook gevraagd om mee te doen, maar dat is iets voor echte muzikanten, dat doen we niet in de Krimpenerwaard. De rit voorliep voorspoedig, iedereen sliep en ik luisterde naar de nieuwe platen van Toxic Holocaust en Warbringer. In Bordeaux nog een uur gezocht naar een parkeerplaats, maar uiteindelijk met al het geluk in de wereld een plek direkt voor de club gevonden. Toen we om 5 uur bij de platenzaak aankwamen was er nog helemaal niemand. Het zijn net Spanjaarden die Fransen. Dus maar weer bier op een terrasje met een potje Shithead. Degene die trouwens aan het eind van deze Frankrijk trip de meeste potjes verloren heeft, moet een dag rondlopen met Shithead op zijn voorhoofd. Met Edding geschreven uiteraard. De acoustische show was leuk en goed bezocht. Daarna ging het bijna gelijk verder in de club, Le Heretic. The Tiny Terrors, vier meisjes uit Bordeaux opende de avond. Garage punk, met een goeie drumster en een killer gitariste. De Los DiMaggios gemist, omdat ik stond te drinken buiten, maar bij Sons Of Buddha begonnen de gereserveerde aanwezigen wat losser te worden, om vervolgens bij onze set lekker mee te doen. Na ons speelde nog de band Mute uit Canada, maar van zoveel skatepunk met korte broeken en hoge sprongen wordt ik altijd een beetje moe. Dus maar naar de ruimte waar alle merch stond voor bier en nieuwe vrienden. Uiteindelijk was de avond voorbij, nam Emily van Los DiMaggios de bus mee naar het huis van ouders waar hij veilig zou staan, en konden wij voor 10 euro per persoon in het band appartement van de club slapen. Na een zoektocht naar eten, een gore tosti met kebab en een wandeling door de regen, heb ik mezelf op het stapelbed gegooid, en ben met oordoppen en een muts op in slaap gevallen.

Donderdag 27 Oktober
En dat van die oordoppen en die muts was een goed idee, want ik was pas als laatste wakker. Ik ben nog even in de badkamer gaan kijken, maar die had meer weg van het decor van Saw 2 dan van een uitnodigende douche gelegenheid. Laat maar dan he? Ik snap sowieso niet dat er zoveel mensen zijn waarbij je douchekop niet op kan hangen. Maar goed, tamelijk uitgerust mijn koffer weer ingepakt, en toen ik weer voor de club stond, was Emily ook weer terug met de bus. Vandaag zou Eisuke, een Japanner die op reis was door Europa is, ook met ons meerijden naar Toulouse, full-house! Onze bus stinkt inmiddels zo ongelofelijk naar Franse kaas en bezweette shirts, maar dat schijnt alleen mij te deren. Onderweg nog ergens afgesproken met Los Di Maggios en Sons Of Buddha voor een gezamenlijke lunch. Er stond met mega lettters 'Wifi Gratuite' op de deur van het restaurant, maar dan moest je wel een formulier invullen, en dan had je 24 uur later internet. In Toulouse aangekomen was de club, Les Tilleuls, snel gevonden. De andere twee bands zouden net als gisteren een acoustische show spelen in een platenzaak. We marcheerden met onze hosts Charly Fiasco, een goeie Franstalige punkrock band, door de straten van Toulouse, rookten een jointje op straat en ontmoetten de jongens van de band The Shapers... Na het gepiel in de winkel weer terug naar de zaal voor een geweldige maaltijd en weerzien met oude bekenden. Het zou vanavond alweer ons derde optreden worden in deze stad, en de afgelopen twee keer was het te gek. Dat werd het vanavond ook weer. Alles bands super, en het zaaltje stond bomvol. Ik zong na onze eigen set nog een liedje mee met Sons Of Buddha, en ook buiten voor de zaal was het erg gezellig. Robot skateboards. Afrikaanse hoertjes en de George Clooney van Frankrijk. We sliepen bij één van de promoters, en na een paar biertjes, whiskey, jointjes en poppers was het mooi geweest. Morgen een lange rit naar Grenoble.

 


Reacties

Gepost door: ploink Gepost: 29-10-11 09:51:27
Go go apers go!
Gepost door: jgarde Gepost: 29-10-11 17:42:09
Leuk weer! Blijven doen die reports crusties! :)
Gepost door: willemantillectual Gepost: 30-10-11 12:18:55
niet-ophangbare douchekoppen, NIET TE DOEN! zo wordt je rechterarm nooit schoon!
Gepost door: pureandsimple Gepost: 30-10-11 12:53:54
Een beetje rockstar doet het natuurlijk niet voor minder dan dit:
http://www.luxurylaunches.com/fittings/private_wellness_line_by_gessi_the_best_in_luxury_baths.php
Gepost door: riekus Gepost: 30-10-11 15:18:45
Ik ben nou wel heel benieuwd wat dat spelletje Shithead nou inhoudt... Verder: altijd leuk om te lezen, geef Kevin een column hier!
Gepost door: corjan Gepost: 01-11-11 18:58:02
shithead is toch gewoon klootzakken?
Gepost door: pureandsimple Gepost: 01-11-11 19:40:53
http://nl.wikipedia.org/wiki/Shithead

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew