The Apers op Tour de France #3

31-10-11 13:24:00 / door pureandsimple / band: The Apers

The Apers op Tour de France #3

Wegens grote teleurstelling en achterblijvend succes van het vorige tourreport van The Apers doen we het gewoon nog een keer! Dit keer een tourreport van The Apers in Frankrijk, maar daardoor zeker niet minder punkrock. Dit is wat Kevin Aper had te melden over punkrockende stokbrood vreters en meer...

 

 

Vrijdag 28 oktober
Onze Japanse vriend Eisuke was al lang en breed richting Barcelona vertrokken toen ik wakker werd. Na het onvermijdelijke 'Wie gaat er eerst douchen' was het tijd om te vertrekken. Ivo reed het eerste deel, waarna onze Franse tourbegeleider Lolo het stuur overnam. Die had echter zo'n last van diarree, dat het al snel mijn beurt was om te rijden. Bij een tankstation tijdens een korte pauze, ging Ivo ook nog eens in de hondenstront staan, en was de lucht in de bus een extreme mix van franse kaas, een geurboompje en hondenstront. De douane hield ons nog aan, maar toen ze erachter kwamen dat we niet in Frankrijk waren geweest mochten we doorrijden. Tamelijk geluk voor ons, want iedereen had minstens 5 gram wiet in zijn jaszak. Na lang zoeken en veel omleidingen bereikten we om 5 uur eindelijk de club. L'Ampérage, een groot kraakpand achtig gebouw, met voor het eerst in een paar dagen een goeie backstage met wifi! Wel fijn, hoefden we niet meer met elkaar te praten, iedereen zat gelijk op skype, facebook en al die jazz. Er was geniale vega lasagna, genoeg gratis bier en de sound was ook super. En zowaar een paar mensen met Apers shirts. Het aanwezige publiek neigde richting de hippie kant, maar ook die mensen hebben recht op plezier. Het werd uiteindelijk een wild feest, zowel tijdens de optredens van de drie bands (Apers weer in de midden), als erna. Ed van Sons Of Buddha nam de DJ taak op zich, en er werd gedanst, gedronken en gelachen. Tegen 4 uur ging het licht aan, en moesten wij nog 5 minuten lopen naar het huis van de barman, waar we konden slapen. 5 minuten in Frankrijk zijn er echter 30 in het echt, en ik was dan ook kapot toen ik aankwam. Lekker met 6 mensen en een domme hond in de woonkamer. Fun fun fun, muts over m'n kop en slapen.

 

Zaterdag 29 oktober
Ik werd wakker van de hiphop van onze host en zijn hond die mijn gezicht wilde likken. Soms vraag ik me wel eens af waarom ik in godsnaam op tour ga. Douchen ging hem ook niet meer worden, we moesten namelijk om 11 uur bij de club zijn om onze spullen op te halen en het was al half 11. Dus uit die slaapzak en in de kleren van gisteravond, tas inpakken en met een relatief harde kater een half uur door de stad banjeren naar de club. Daar werd onze travelparty weer kompleet. Laatste dag van de Franse tour vandaag, is toch al een beetje sip, dat afscheid. Maar het is niet over tot de dikke dame zingt. Vandaag slechts 2 uur rijden, over de Route National, die iets langer duurt maar wel gratis is. Is weer eens wat anders, elke 2 KM een rotonde. First stop was Chavanay, het dorpje van Lolo, onze Franse labelboss. Zijn vrouw had ook lasagna gekookt, deze keer met vlees, en we konden allemaal douchen en relaxen. Tegen 4 uur was het tijd om naar Annonay te rijden. Na 30 minuten stonden we voor de American Dreamer, een supergek gebouw met allemaal 'interessante' mensen. Sons Of Buddha en Los DiMaggios waren er ook al en deden de soundcheck. Vanavond zou ook Annita Babyface & The Tastey Poneys zijn laatste optreden doen. De avond liep lekker, onze vrienden van Bad Chickens en Uncommon Men From Mars waren allemaal van de partij en de zaal stond bomvol. Net voordat het feest losbarstte, hoorden we dan J-man, de gitarist van Los DiMaggios met alcohol vergiftiging naar het ziekenhuis was gebracht. Hard feestje gister! Mikey en Max leerden snel nog wat Los DiMaggios liedjes, en zo kon de band toch nog spelen. Daarna Annita Babyface en daarna wij. Als laatste Sons Of Buddha, die ongeveer 1.5 uur op het podium stonden. Daarna weet ik niet zoveel meer, maar het was ongetwijfeld te gek. Iedereen nam afscheid en we bleven als enige 4 mensen over. Boven de club was een ruimte met een paar matrassen. Frankrijk 2011 was weer te gek, 8 leuke shows, goed bezocht en met een goed party gehalte. Vandaag rijden we naar Italie voor 7 shows aldaar. Hopelijk kan ik het daar ook een beetje bijhouden voor Punx.nl. In ieder geval bedankt voor het lezen. GO!

 

 


Reacties

Gepost door: pureandsimple Gepost: 31-10-11 15:28:24
Als het aan mij ligt ook verslag van de 7 shows in Italia!
Gepost door: ploink Gepost: 31-10-11 22:13:23
We kijken uit naar het volgende verslag!
Gepost door: corjan Gepost: 31-10-11 22:27:17
deze verhalen zijn geweldig!! gewoon bundelen die handel en uitbrengen als "get in the van #2" oid...
Gepost door: duip Gepost: 02-11-11 16:29:21
Ik vind het ook erg plezierig leesvoer. Ga maar lekker doorschrijven.

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew