Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Psychout Circus - 24 maart @ Willemeen

28-02-12 13:09:00 / door pureandsimple / band: The Caravans / album: The Caravans - No mercy / concert: 24-03-12 - Psychout circus (caravans, griswalds, swampys en meer) - Willemeen - Arnhem

Psychout Circus - 24 maart @ Willemeen

Laura Willemsen heeft onlangs voor PUNX.nl een stukje geschreven ivm het Psychout Circus in Arnhem wat 24 maart plaats zal vinden in de Willemeen in samenwerking met de Fat Like Us crew. Van ‘s middags 12:00 uur tot in de late uurtjes kan je genieten van de beste bands en top DJ's. Een van de mede-headliners is The Caravans waar zij een interviewtje mee gedaan heeft. Het is ondertussen zes jaar geleden dat The Caravans voor het laatst in Arnhem speelde. Ze bestaan zo'n 27 jaar en staan bekend om hun harde up-tempo en melodieuze rockabilly nummers. 24 maart zijn ze dus weer te zien in Arnhem.

 

De laatste keer dat jullie in Arnhem speelden was in 2006 )toen in de Goudvishal). Wat vinden jullie er van om  weer terug in Arnhem te zijn?
Het is inderdaad lang geleden, eigenlijk veel te lang geleden! We hebben erg zin om weer in Arnhem te spelen en de Nederlandse scene weer te ontmoeten.

Wat vinden jullie van de Nederlandse psychobilly scene?

Ja, super cool, we worden altijd warm ontvangen in Nederland en we hebben uiteraard altijd heel veel lol…

En van de hedendaagse psychobilly/rockabilly bands?
Geweldig! De bands worden eigenlijk steeds beter. De scene is nu sterker dan ooit. De rockabilly bands klinken steeds vaker natuurlijker. En als de nieuwe psychobilly bands niet te veel focussen op punk maar vaker op de ‘billy’, wat vooral gebeurde na de Amerikaanse pop punk invasie, denk ik dat we een erg sterke psychobilly scene krijgen in de toekomst.

In de afgelopen 5 jaar hebben jullie alleen ‘No mercy’ uitgebracht en in de tussentijd zijn er verder alleen maar compilatie albums uitgekomen. Hebben jullie nog plannen voor een nieuw album?
Ja we hebben plannen om een aantal albums uit te brengen dit jaar. Een 10” Vinyl mini album met oude nummers van ons die we opnieuw gaan opnemen en 5 nieuwe nummers. De nummers gaan een lekkere neo-rockabilly sound krijgen.

De in 2010 uitgebrachte ‘Whiskey, Women and Loaded Dice’ heeft een soort neo-rockabilly geluid, gaan jullie verder met die sound?

‘Whiskey, Women and Loaded Dice’ was een conceptalbum, een verzameling van alle favoriete nummers door alle jaren heen. De sound van het album is typisch neo rockabilly, dit kwam puur door de nummers die we gekozen hadden. Het album hebben we in onze eigen studio opgenomen, dus we hebben gekozen voor deze stijl zoals we het zelf wilden hebben. Het volgende album krijgt de gebruikelijke STUDIO 1 sound, maar de nummers worden natuurlijk wel weer anders!

Jullie zijn al 25 jaar bezig met muziek maken, is het niet lastig om steeds goede/ nieuwe nummers te maken?

Dat is moeilijk te zeggen. We leren natuurlijk altijd, dat is de reden waarom we nog bestaan. We krijgen in principe altijd nieuwe frisse ideeën.

Welke cover zouden jullie het liefst eens spelen en waarom?
Stready Rollin’ van Two Gallants. Omdat dit nummer alles verteld over ons verleden.

Op Psychout Circus staan nog 10 andere bands (The Griswalds (uk) - The Swampy's (bel) Sick Sick Sinners (bra) - Sir Psyko and his Monsters (a) The Frogs (ch) - Howling Wolfmen (ger) - The Bodybags (nl) - Adios Pantalones (bel) - Rusty Robots (ger) - Dead Elvis and his One Man Grave (dead)) Met welke band zouden jullie het liefst een nummer willen maken?

Ja, dat wordt uiteraard Dead Elvis. Hij is de dode koning van de rock ´n roll! Wij zijn eigenlijk ook dood, het leven begint pas in het graf….

 

 


Reacties

Gepost door: lunatic Gepost: 01-03-12 23:37:30
promo:
http://www.youtube.com/watch?v=UfUrIWbiHEM

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact