Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Die Nakse Bananen - 13

28-03-14 18:37:00 / door mano-revolver / band: Die Nakse Bananen / album: Die Nakse Bananen - 13 (2014)

Die Nakse Bananen - 13

5 jaar na "Going Bananas" is er het nieuwe album van Die Nakse Bananen verkrijgbaar, getitild; "13". Dé Rotteramse punkband in zijn genre, welke zich niet door een label verplicht voelt om ieder jaar een zoutloos plaatje uit te brengen, maar er alleen 1 uitbrengt als ze er zelf klaar voor zijn en dat hoor je ook! Maak je geen illusies of zorgen dat na enige strubbelingen en wisseling van bassist en zanger de kracht en de chemie uit de Bananen zijn, het tegendeel is opegenomen in Studio 195, dan kan het al bijna niet misgaan.

13 nummers, op cd en geel vinyl verkrijgbaar, waaronder "Randgroep bejaarden" en "Doomsday" welke hier eindelijk tot hun recht komen, na alleen op demo tape verschenen te zijn ergens midden jaren 90. Niet verneukt of verkloot zoals vaak gebeurt met oude nummers opnieuw opgenomen, maar precies zoals ze bedoelt zijn. Verder zoals op ieder Bananen album een paar hele sterke hoogvliegers en meezingers als "Jehova's" en "Punkrockmaniacs". Geen pretentieus geklooi of flauwe uitstapjes, gewoon stoere Bananen punk waarbij je naarmate het album vordert alleen maar zin in meer punk, bier en dat soort zaken krijgt.

Schande progammerend Nederland, dat de beste punkband van Nederland niet volgeboekt staat tot en met 2015 voor festivals en clubtours. Dit mag niemand onthouden worden!

Review door: birdseyeview

Score: 80/100

<< S.O.A - First Demo 12/29/80 Dead Giveaway - S/T >>

Reacties

Gepost door: andy Gepost: 01-04-14 09:46:25
Maak van die punten maar 56 van de 100.
Gepost door: rancidsuicidemachine Gepost: 10-04-14 11:14:34
Misschien dat als ze bij de oude line-up gebleven waren dat ze wel geboekt werden. Ik hoef ze nu bijvoorbeeld niet meer te zien met een andere zanger, ik denk dat dat voor anderen ook geld. Deze band is zijn identiteit verloren door door te gaan met een andere zanger, naar mijn idee.
Gepost door: beerskunx Gepost: 11-04-14 13:56:52
ik heb ze voor in mei geprobeerd te boeken maar helaas konden ze niet :( het is wel iets ander met een andere zanger maar kwalitatief is er nix aan veranderd gewoon goeie ouwe punk. plus ik vind het juist mooi dat ze zich er niet bij neerleggen maar gewoon door knallen. go bananen!

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact