Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Dead Giveaway - S/T

06-04-14 11:50:00 / door pureandsimple / band: Dead Giveaway / album: Dead Giveaway - S/T (2014)

Dead Giveaway - S/T

Op het moment dat het lijkt alsof de revival van melodieuze punkrock een beetje op z’n retour lijkt komt Dead Giveaway om de hoek sjeezen. Ik hou daar wel van. Zo’n ‘fuck it! Dit vinden we cool om te doen dus schijt aan wat hip is of niet’-dingetje. Daar draait uiteindelijk muziek maken ook om, wat mij betreft.

Muzikaal gaat de muziek terug naar wat ik associeer met oude Epitaph en Lookout! spul. Denk dan aan de melodieuze tracks van Face to Face of oude Green Day enzo. Eigenlijk is het muzikaal exact wat ik zou bedenken bij een ‘melodieuze punkrock combinatie’ van Of No Avail, Antillectual en Laternpoll (waar we deze mannen van kennen). Ik lees overal dat de nummers van Dead Giveaway zo ‘strak en simpel’ zijn. Strak is het zeker, maar ik hoor toch echt voldoende in de nummers terug om het niet zo zeer als ‘simpel’ te willen bestempelen. Dit is duidelijk een (heel) stuk beter dan je gemiddelde punkrockbandje. Potentieel gespot en duidelijk aanwezig op deze demo. Nu tijd om door te pakken!

Score: 69/100

<< Die Nakse Bananen - 13 Off! - Wasted Years >>

Reacties

Gepost door: puyol Gepost: 15-04-14 14:16:05
Melodieuze punkrock op z'n retour? Hoezo dat? Ik dacht juist dat het weer helemaal up and coming was met bands als Call It Off, 101s, March, Dead Giveaway...
Gepost door: pureandsimple Gepost: 15-04-14 15:14:27
Als je het zo ziet heb je gelijk... Maar ik heb het gevoel dat de poppy/ melodieuze punkrock revival (die na de 'Springsteen punkrock' kwam) z'n beste tijd wel heeft gehad. Ik weet nog niet wat, maar ik gok op wat meer 'hardere' en wat meer wavey punkbands voor 2015.
Gepost door: riekus Gepost: 16-04-14 09:20:02
Voor wie benieuwd is hoe dit nou klinkt: op http://deadgiveaway.nl/music kun je de EP streamen

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact