Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Fokkum


Naam : Fokkum
Genre : D-beat
Land : Nederland
Website : http://www.fokkum.com
Myspace : www.myspace.com/fokkum

Discografie

Fokkum
Paradise
18-02-12
Eigen beheer
Fokkum
notice yourself
01-09-10
Eigen beheer
Fokkum
Revenge
2008
Eigen beheer

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

Fokkum - notice yourself 09-05-11 / Album review / 2 reactie(s)

BIOGRAPHY: Dit is de 5e poging om deze super heftige Hardcore/Crustcore/Oldschool band Fokkum (Hazerswoude) van de grond te krijgen. Dit is de beste Fokkum tot nu toe.

-FOKKUM 1 (1996-1998) was een side project van Richard ‘Ries’ Willemse (drums) die ook in de fast melodic skate-punk-rock band Barton Dean (en de power-doom-metal band Within Temptation) speelde. Met Floris Backx op gitaar en Richard Willemse op drums. Er was nog geen zanger. Fokkum klonk als oldschool, in E gestemde Intensity-achtige (super band), agressieve hardcore met metal introotjes.

-FOKKUM 2 (1999-2000) was met Daniël Bal als zanger, Floris Backx op gitaar en ? op bas (sorrie, naam vergeten) en Ries op de drums/back vocals. Het werd nog meer oldschool en iets minder crust.
Ries was al uit Within temptation, Barton Dean ging best lekker. Fokkum was een leuk aanvullend project. Niet veel optredens gedaan.

-FOKKUM 3 (2001-2001) was met Michiel Papenhove op bas, Floris Backs als gitarist en Ries deed zang (beetje) en drums . Klonk als een melijer, maar deze line-up stopte helaas vrij snel wegens drukte. Barton Dean was inmiddels uit elkaar, omdat dit steeds moeizamer verliep. Wel hadden ze een paar optredens gedaan met deze Fokkum.

-FOKKUM 4 / Still no (2001-2006) was met Floris op gitaar, Nieke Rijnveld, als zanger, MarniX Bolderman op gitaar en Jan Pieter ’Piwi’ Paardekooper als bassist. Richard Willemse deed de drums en backing vocals. Deze Fokkum-versie was eigenlijk een fusie met Government Of Youth. De naam werd al snel omgebouwd tot: Still no. De muziek werd snelle, melodieuze, oldschool hardcore.

-FOKKUM 5 (2007-tot nu) was niet makkelijk te realiseren. Gelukkig wilde Lisa Wessling erg graag Fokkum’s simpele baslijnen verzorgen. Talloze sollicitanten kwamen voorbij, want Fokkum zocht een gitarist en een tweede bassist.

Ries had een duidelijk doel en alles goed voorbereidt (teksten, sites, logo, drums, artwork etc.). Ook schreef Ries inmiddels zelf de muziek. Snaarstemming werd terug gebracht naar B, want bruutheid moest meer de boventoon voeren. Het was erg van belang dat de nieuwe leden de Fokkum stijl/songs erg goed aanvoelde (erop kickuh) en de bijbehorende speeltechniek onder de knie hadden (HC aanslag/D-beat feel). Dit bleek erg lastig te zijn. Toch hebben Ries en Lisa 1 mini CD ‘uitgebracht’. Revenge genaamd. Michiel Papenhove speelde gitaarpartijen in op deze CD, Ries drums/zang en lisa Distortion-bas.

Uiteindelijk zocht Xander van Dijck (ook in de band: 5th day) in 2009 contact met Fokkum. Hij doet nu de gitaar en backing zang in Fokkum.

Als een sneltreinvaart viel alles hierna op z’n plek. Het heeft nog nooit zo geklopt als nu. Fokkum heeft wat kleine songaanpassingen gedaan en Fokkum heeft alle teksten herschreven om het wat dieper en positiever te maken.

De uiteindelijke stijl is dus snelle, simpele, to-the-point, agressieve hardcore/crustcore met kleine metal invloeden (met name intro’s).
Drukke drums, korte songs en hoge cleane stem zijn kenmerkend voor Fokkum.

Fokkum is gelukt. Ze willen geen 2e bassist meer. Het klikt fokking goed en iedereen is blij en voelt zich op z’n plek… eindelijk.

Binnenkort binnekort komt onze proffie full-length CD ‘Paradise’ (17 songs) uit! Alles Do It Yourself. AAAGGGHHH!!!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact