Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Mozz


Naam : Mozz
Genre : Punk-rock
Land : Nederland
Website : http://Mozz.nl

Discografie

Mozz
Demo 2014
2014
Eigen beheer

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

(Geen artikelen gevonden)

MOZZ: gewapend met krachtige eenvoud
Je auto die afslaat op een spoorwegovergang terwijl een roestige Fyra met 160 kilometer per uur op je af dendert. Zo klinkt MOZZ: hard, snel en strak. Punkrock, gewapend met krachtige eenvoud als de Ramones en Black Flag, dan weer vuig als een Nirvana-bootleg op cassettebandje, soms heerlijk rammelend als The Libertines en bij vlagen verrassend melodieus als Lennon/McCartney, met invloeden uit alle hoeken van het muzikale spectrum.

Puur, oprecht en rauw
De Nederlandstalige teksten van bandleider/songwriter Sebastiaan laten zich het beste omschrijven als Rotterdamse poëzie: puur, oprecht en rauw. De nummers verhalen over het leven en de liefde, lust en lamlendigheid. De toon is soms cynisch, dan weer serieus, soms vol zelfspot, maar altijd scherp, kritisch en nooit bang om duistere hersenspinsels naar buiten te brengen.

Hoe het begon...
Ergens halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw, beklinken vier jongemannen in een duistere kroeg aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam de geboorte van hun nieuwe band: Tangerines on Acid, oftewel Mandarijntjes op Zwavelzuur. In een explosie van ongeremde creativiteit beukt de band een vijftal grungy nummers in elkaar en geeft een van whisky doordrenkt optreden bij de Kunstbende in het toenmalige Nighttown.

...en weer eindigde
Wanneer tijdens de oefensessies het meebrengen van alcohol belangrijker wordt dan het meebrengen van instrumenten, sterft de band een zachte dood. De vier leden gaan elk hun eigen weg en worstelen ieder voor zich met drank, drugs, vrouwen, buitenlandse avonturen, kansspelen en gedwongen opnames.

De wederopstanding
Ergens in 2012 weet Sebastiaan de band weer bij elkaar te krijgen. Versterkt met een nieuwe bassist duikt MOZZ de oefenruimte in. Sinds deze wederopstanding wordt er onverstoorbaar gewerkt aan een gloednieuw, Nederlandstalig repertoire waarbij de nodige snaren worden gebroken, drumstellen aan gort worden geslagen en versterkers lijken te exploderen.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact