Boegies


Naam : Boegies
Genre : Pretpunk
Land : Nederland

Discografie

Boegies
A Terrible Swine Disease
1989
Top Hole
Boegies
Tien Jaar Zwijnen Live
1989
Top Hole
Boegies
He Jan, toe nou Jan
1989
Top Hole
Boegies
Zwijnen Bij Candlelight
1988
Top Hole
Boegies
Parels Voor De Zwijnen
1986
Top Hole
Alle 8 albums

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

(Geen artikelen gevonden)

De Groningse punkband De Boegies had als voorloper FS 1 Rock & Roll. Deze band startte in 1978. Het eerste concert van de Boegies vond plaats op 5 januari 1980.
De muziek was een soort pretpunk waarin ska en rock-elementen werden verweven. De liederen handelden vooral over drank, verveling en lol. De punkers zongen veel teksten in het Boegistisch wat kan worden gezien als een parodie op Gronings en Drents. De band had een grote live-reputatie en de radio-hit Meh. Later kwam er meer Engels in de teksten voor.
De legendarische band bestond bij de start uit Frank Scholtens (zang), Hein Doeglas (drums), Mark Tilstra (gitaar en zang) en Joost (bas). In 1982 vertrok bassist Joost; Peter Millenaar kwam voor hem in de plaats en zanger Eddy Speedy Huizing nam de plaats van Scholtens in.
Bassisten wisselden elkaar in rap tempo af. Millenaar vertrok en Bokdan nam de bas over. Dat duurde echter kort omdat Rick van Duuren het instrument weer overnam. Toen in 1984 Maarten Bruining als bassist De Boegies kwam versterken, ontstond er weer enige stabiliteit.
Ook Robert Prummel trad zo nu en dan als zanger op. Maar met het vertrek van Eddy Huizing - die later weer bij Jammah Tammah opdook - viel de band uiteen. Het afscheidsconcert vond op 30 juni 1990 in De Oosterpoort plaats.

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew