Guns N' Roses


Naam : Guns N' Roses
Genre : Rock & Roll
Land : Amerika
Website : http://www.gnronline.com

Discografie

Guns N' Roses
Chinese Democracy
2008
Geffen
Guns N' Roses
Greatest Hits
2005
Geffen Records
Guns N' Roses
Live Era '87-'93
1999
Geffen Records
Guns N' Roses
"The Spaghetti Incident?"
1993
Geffen Records
Guns N' Roses
Use Your Illusion I
1991
Geffen Records
Alle 10 albums

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

Adler's Appetite @ Melkweg 09-02-11 / Concert review / 8 reactie(s)
Gn'R zet meer dan 500,000 units... 07-01-09 / Nieuws / 3 reactie(s)
Het wachten is voorbij... 21-11-08 / Special / 13 reactie(s)

Guns N' Roses is 1 van 's werelds bekendste rock n' roll bands. Hun geluid; hard rock / heavy metal gebasseerd op rock n' roll kent vele uitzonderingen. Voor het uitbrengen van de use your illusion cd's op 17 september '91 werd gedacht over 8 ep's met ieder een eigen stijl: punk, rock, rap, techno maar allemaal gebasseerd op de eigen guns n roses stijl..Uiteindelijk is het alleen gebleven bij het album "The Spaghetti Incident?" wat guns n' roses punk debuut werd.

Guns N' roses is opgericht door 2 mensen: Tracii Guns en AXL Rose. Samen met een andere drummer en 2 gitaristen zochten ze een bassist voor hun band. Duff mcKagan, een punker, werd guns n' roses hun bassist. Duff, die tot dan toe al bij meer dan 30 verschillende punkbands gespeeld had wist veel plaatsen waar ze konden optreden en hij begon de eerste tour van guns n roses te regelen. Maar op het laatste moment kapte de rythm gitarist en drummer ermee. Duff kwam met het idee om de lead gitarist en drummer van zijn oude band, roadcrew, erbij te halen. En zo was de eerste line up van guns n roses compleet:
Axl rose - zanger
slash - lead guitar
Izzy stradlin' - rhytm guitar
Duff McKaggan - bassist
Steven Adler - drums
In 1987 werd hun eerste album, Appetite for Destruction, uitgebracht. Het geluid: ruw, hard en recht voor zijn raap werd over gehaat en geliefd tegelijkertijd. Mike Clink, producer van de cd schatte de cd zo'n 2 miljoen copies te verkopen. Tom Zutaut, director Geffen Records, schatte het eerder op 5 miljoen. Ze hadden het beiden fout! De cd verkocht over de hele wereld ruim 32 miljoen copies en dat aantal stijgt nog steeds.
In 1989 werd GN'R Lies, oorspronkelijke naam: GN'R - the violence, the sex, the shocking truth!..Dit mini album bestaat uit 4 nummers van de ep die vr Appetite uitgebracht werd en uit 4 akoestische nummers. Het werd uitgebracht om de lange tijd tot het 2e album te overbruggen.

Maar uiteindelijk kwam het dan..na steven ontslagen te hebben wegens drugsproblemen, kwamen de 2 goddelijke cd;s uit: Use Your Illusion I en II..met geweldige nummers zoals: november rain, civil war, estranged, locomotive, don't cry, coma en zo'n beetje alle andere bestormde deze cd's de hitlijsten en werden ze 1e en 2e in de billboard top 100 en bleven ze daar voor heeeeel veeeeeel weken.

Uiteindelijk kapte izzy er ook mee, hij vond het stadion touren maar niks en werd dus vervangen door gitarist Gilby Clark.
Uiteindelijk werd nog een 5e album uitgebracht: "The Spaghetti Incident?" Het punk debuut van guns n roses. Het album met veel harde punk nummers was niet erg gewild bij het grootste guns n roses publiek..maar bij mij maar al te lief. Deze cd werd op zijn maximum ook "maar" 4e in de billboard top 100 :)

Uiteindelijk na de use your illusion world tour ging het achteruit met guns n roses dieper en dieper. En door dit en dat en zus en zo vertrok het ene lid na het andere en het andere lid kwam weer en toen ging die weer en vanaf 1994 werd er niet meer opgetreden door guns n' roses..the end dan maar...NO FUCKIN' WAY!

Axl rose leeft namelijk nog, hij is NIET dikker geworden en hij is zijn kolere stem ook NIET kwijt! In 2000 stonden ze er namelijk weer..vanuit het niets was daar axl rose met een geheel nieuwe line up:
Axl rose - zanger
Buckethead - lead guitar
Robin finck - rhytm guitar
Richard Fortus - rhytm guitar
Thomas Stinson - bassist
Brian Mantia (brains) - drum
Dizzy reed - piano/keyboard
Chris Pittman - keyboard

En ze rockte, geloof me! Nu is axl rose, sinds 2000 bezig geweest met het leren deze muzikanten het leren spelen van de oude guns n roses. Want zoals hij zei: "Het is heel erg moeilijk, en ik denk niet dat dit ooit eerder gedaan is door iemand. Maar ik leer al deze muzikanten de nummers in de stijl van guns n roses te spelen. En dat heeft tijd nodig."
Toch begon het gezeik al gelijk..gelukkig heeft axl overal schijt aan en doet hij waar hij goed aan is: iedereen zijn bek vol schijten en met guns n roses de wereld rocken.
Nu, 3 jaar later, is het wachten op het album dat Chinese Democracy zal gaan heten. We wachten met zijn allen al een tijdje maar Axl kennende zal hij het album niet uitbrengen voordat hij 100% tevreden is. Toch zijn er al sommige nummers live gespeeld en die klonken onwijs goed. Dan doel ik op: the blues, oh my god, chinese democracy..
We wachten nu met smart af op de come back van axl rose met zijn nieuwe guns n roses..

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew